Tips

Een gerestaureerd 19e-eeuws huis

Een gerestaureerd 19e-eeuws huis

Dicht bij de prachtige stad L'Escala is dit eigenaardige huis waarvan originele constructie, uit de 19e eeuw, werd gerehabiliteerd door de architect Gloria Durán Torrellas. De distributie en de oorspronkelijke staat vormden uitdagingen die werden overwonnen dankzij de inspanning om de bestaande structuur te respecteren, om 100% van het beschikbare natuurlijke licht te waarderen en voor de materiaal herstel zoals stenen muren, oude keramische vloeren en plafonds met houten balken.

Na de werken is er een merkwaardige verdeling in drie doorschijnende planten, elk van hen opent naar een ruimte. Het is spectaculair het uitgesproken contrast tussen de originele materialen, dus rustiek en modern meubilair met een bijna volledige dominantie van wit als een middel voor integratie en weerspiegeling van helderheid.

de gevlogen houten stappen tussen planten en witte verf op sommige plafonds en muren waren ook een essentiële hulpbron bij het creëren van een gevoel van ruimtelijkheid. Een andere zeer opmerkelijke architectonische oplossing is de aanwezigheid van enkele - nogal weinig - open partities die de zones onafhankelijk maken meer particuliere woningen. Op de eerste verdieping verbergt een van deze muren zonder te sluiten een slaapkamer voor gasten, terwijl op de begane grond de keuken zelf dient als een scheiding tussen de woonkamer, de bijkeuken en een gezellig toilet.

De laatste verdieping herbergt een prachtige slaapkamer met een ongelooflijk uitzicht, met een muur in de plaats van het hoofdeinde waarna we een complete kleedkamer en twee aparte en onafhankelijke badkamers vinden. Het eindresultaat van een project dat zo tolerant is voor de originele elementen is vooral verrassend rijk de uitgebalanceerde rustieke en designinhoud in vrijwel gelijke delen en door de ontspannen sfeer die na de verandering werd bereikt.

Adverteren - Blijf lezen onder Zeer warme kamer

Voor het volledige genot van het huis, ook in de winter, is de woonkamer uitgerust met een zorgvuldig ontworpen hangende open haard. In de zomer isoleren de dikke stenen muren grotendeels de hitte. Sofa Ángelo, door Cycsa. Etnische tafel. Coconut fauteuil, in Vitra.

De schoorsteen

Open haard, Antrax, in Neoceramics. Kussens en dekens, van materie.

Een kamer met ruimte voor iedereen

Het faciliteren van vergaderingen met familie en vrienden was essentieel in dit huis, ontworpen om te genieten; de grote hoekbank en de vele extra stoelen bieden comfortabel plaats aan de drukste bijeenkomsten. Bankmodel Ángelo, door Cycsa. Platte salontafel, van Ethnicraft. Esparto vloerkleed en poefs, van Jordi Batlle. Fan, van Faro.

Geniet van het buitenleven

Onder de traditionele Catalaanse volta die de veranda vormt, bevindt zich de zomerse eetkamer, open naar de onderste patio bedekt met ipe-hout. Vestigt de aandacht op de prachtige stenen bestrating hersteld en geplaatst in een spike. Zuiver gelakte aluminium tafel van Andreu World. Stoelen, van Grupo Resol te koop in Grao.

De tafel aankleden

Zeer natuurlijke details kleden de tafel volgens het spel van de texturen van het huis. Tafelkleed, van materie.

Geïntegreerde keuken

De keuken heeft een open voorzijde naar de woonkamer. De keuze voor witte meubels en een eenvoudig en uniform ontwerp was van vitaal belang om de verschillende ruimtes in dezelfde omgeving te integreren en in balans te brengen zonder overweldigd te raken. Keukenmeubels, door Àmbit Keukens. Smeg-, Neff-, Liebherr- en Frecan-apparaten. Het aanrecht is in Corian gemaakt.

Geweldige oplossingen

Vanwege de afmetingen van de plant werd besloten om de eetkamer naast de kookzone te plaatsen; Dit is hoe hij elke dag als kantoor werkt en, indien nodig, kan worden gescheiden om een ​​meer formeel diner te vieren. Tafelmodel Nijl uittrekbaar gelakt in wit, Andreu World. Tafelkleed, van materie. Kaarsen, van House Doctor. Houten en lederen krukken, van Graó.

Natuurlijke schoonheid

In de structuur en de teruggewonnen oude materialen bevindt zich de oorspronkelijke charme van het huis. Vanwege de solide en robuuste aard, zijn zowel de decoratie als de verf die sommige gebieden bedekt in wit gekozen; een veel voorkomende bron in de voortdurende toewijding om geld te verdienen en natuurlijk licht te verbeteren. Sofa model Ángelo, van de firma Cycsa. Tapijt van Jordi Batlle.

Tussen planten

De stevige traditionele trappen werden vervangen door houten trappen, zeer decoratief en licht. Om dit gebied visueel af te bakenen, werd de steen vervangen door witte verf op de muur die samenvalt met de beklimming. Kaarsen op de trappen van House Doctor. Onder de trap, Aku tv-meubel, van Treku

Rustplaats

Witte afwerkingen en natuurlijke materialen vormen de inrichting van de slaapkamer, waardoor dissonante tonen worden vermeden die de harmonie verbreken. Toch verrijkt de frequente mix van stijlen het interieurontwerp. Bel model bed, van Treku. Dekbedovertrek van linnen en kussens, Filocolore en Materia. Fauteuil met voetsteun Agra, van Graó.

Een klein kantoor

De trapleuning was bedekt met een geëmailleerde stalen plaat die dienst doet als een bureau. Een uitstekend idee dat een werkhoek biedt zonder ruimte te verminderen. Reling ontworpen door Gloria Durán en gemaakt door Ferros Forjats Genis. Chair, door Graó. Antiek nachtkastje, van Mercantic.

Een badkamer met alle comfort

Aan de achterkant van de hoofdslaapkamer zijn er twee symmetrische badkamers, elk met een douche, wastafel in gevlogen meubels en spiegels van muur tot muur. Het contrast met de natuursteen is zeer verrijkend. Op maat gemaakte wastafel en aanrecht in Corian. Grifería de Tres, in Tono Bagno. Wandmuur Tolomeo, van Artemide. Sanitair, Duravit. Badkameraccessoires, door Pom D'or.

Plan en details van de hervorming

Werkoplossingen in de slaapkamer - Om te profiteren van de lichte helling van het plafond en de vrije circulatie van natuurlijk licht mogelijk te maken, werd een scheidingswand geïnstalleerd - zowel aan een uiteinde als aan de bovenkant open - die bevrijdt en privacy geeft aan de kleedkamer en naar de twee symmetrische badkamers.
- Het volgen van deze trend, de aanwezigheid van gevlogen planken en de installatie van dozen naast het dak, om de verschillende voorzieningen te verbergen, spelen een fundamentele rol bij de integratie van de verschillende elementen. De visuele netheid van de ruimte is cruciaal om een ​​gevoel van eenheid en rust te bereiken.


Video: 17e eeuwse pand Hero de Jager word gerestaureerd deel 2. (Juli- 2021).