Opmerkingen

Een huis met een nieuwe uitstraling

Een huis met een nieuwe uitstraling

De inrichting van deze vloer was geen eenvoudige uitdaging. Het gebouw, gelegen in het centrum van MadridHet had een relatief smalle gevel waardoor veel natuurlijk licht binnenkwam, maar de meeste kamers strekten zich uit over het binnenland, rond een aangrenzende binnenplaats. Tussen hen was er een centrale ruimte zonder ramen - vlak voor de deur van de toegang tot het huis - die de distributie bemoeilijkte, omdat elke omgeving die erin wilde worden gecreëerd, geen natuurlijke verlichting zou hebben. De zaak betrof een professionele oplossing, vandaar dat de eigenaars opdracht gaven tot de hervorming aan de architecten Maite González Fernández en Diego Martínez Montejano, van de studio van Arkittec. Het nieuwe project loste het probleem op door de keuken en een toilet in de blinde zone te plaatsen. De eerste fungeert, naast zijn functionele rol, als een hal.

Nadat de nieuwe distributie was voltooid, was het huis verlaten georganiseerd in twee zones: de dag, gevormd door de keuken, de woonkamer en een toilet; en 's nachts, met twee slaapkamers en hun badkamers. Om de doorgang van natuurlijk licht tussen de woonkamer - gelegen naast de gevel met ramen - en de keuken te vergemakkelijken, werden alle onnodige muren verwijderd.

Verlichting was zelfs een belangrijk aspect van de hervorming. Maite González en Diego Martínez projecteerden een verlaagd plafond dat zal de faciliteiten van het huis uit het zicht verbergen. Daarin werden kuilen en lantaarnpalen geopend waarin LED's werden geplaatst, die de ruimtes indirect subtiel verlichten. De volumegame was een ander beslissend onderdeel in het project. Het Arkittec-team plande verschillende elementen met minder hoogte dan de rest van het huis. De keuken, de gootsteen in de grote badkamer en de kleedkamer in de slaapkamer met tweepersoonsbed, werden opgevat als onafhankelijke ruimtes waarvan de muren niet het plafond bereiken om de doorgang van natuurlijk licht vanuit de aangrenzende kamers te vergemakkelijken. Speciale vermelding verdient de keukenkasten, die zich in een L-vorm uitstrekken om een ​​gang naar het nachtgedeelte te creëren.

Die schijnbare gang is in feite een front met twee kasten. De eerste, bij de toegangsdeur tot het huis, wordt gebruikt om jassen op te slaan. In de tweede veranderde de deur van richting en keek uit op de grote badkamer; in de wasmachine en droger zijn verborgen, gelegen in een kolom. Twee omvangrijke apparaten die bij het verlaten van de keuken meer vrije ruimte erin achterlieten om keukengerei en voedsel op te bergen.

Adverteren - Lees hieronder verder Diaphanous Distribution

Het meubilair in de woonkamer werd op een manier geplaatst die de doorgang naar de rest van het huis niet hinderde. De bank was uitgelijnd met de pilaar die de extra grote radiator ondersteunt. Daarachter is voldoende ruimte om vanuit de keuken te komen en te gaan. Sofa, van BoConcept. Kussens, door Gancedo. Tafels en gouden vazen, van A Loja do Gato Preto. Showcase, door Borgia Conti. Amberkleurige vazen, van Los Peñotes. Terracotta figuren, van Al Bellas. Radiator, van Jaga.

Glans versus mat

Kijk naar deze foto. Wat valt je op? De vazen ​​trekken de aandacht en dan stopt de blik aan de houten tafels. Als u een detail plaatst goud, doe het op een mat oppervlak: de afwerkingen zullen niet concurreren en elk stuk heeft zijn eigen rol.

Symmetrische pijlers

Om de verticale radiator van de woonkamer te integreren, werd ernaast een soortgelijke structuur gemaakt - met witte houten latten - die de doorgang naar de rest van het huis omlijst.

Zithoek

Timmerwerk gemaakt door Ceebano. Het bedrijf is in opdracht van het bedrijf LG Máxima S.L, de fauteuil die het zitgedeelte sluit, is de handel van gisteren.

Tijdloze klassiekers

Antiek meubilair heeft een donkere afwerking. Om ze te herstellen, schuurt u de vernis en legt u het hout bloot. Als het een stoel is, moet u deze opnieuw bekleden met een gangbare stof. Vaas en kussen, van Habitat.

buffet

Uitzicht op het dressoir en de bruiloftskast, beide in oosterse stijl, geven een exotische en suggestieve sfeer aan de decoratie.

ontlasting

De tweede, gebruik een hydraulische bestrating, anders dan de eiken vloer - verworven in Detarima - gekozen voor de rest van het huis. Ten slotte strekte het keukenmeubel zich niet uit tot het plafond, maar bleef er ongeveer 70 cm vanaf, als een kubus

Welkom thuis

Zodra we het huis binnenkomen, vinden we de keuken. Om deze omgeving van de ontvanger af te bakenen, werden drie oplossingen geïmplementeerd. De eerste was om een ​​ontbijtbar te plaatsen, met krukken tegenover de kookzone, verlicht met drie lampen. onafhankelijk in het huis, met minder hoogte.

Wat een goed stel!

Het witte en grijze keukenmeubilair harmonieert met de vloer, een aantrekkelijke keramische samenstelling. Het contrast tussen de minimale lijn van de kasten - zonder handvat - en de vloer, met een duidelijke retro-lucht,
Het verrijkt het milieu. Keukenmeubels, van Moretti. Tegels die de hydraulische vloeren oproepen, van Azulejos Peña. De dienbladen zijn van Kenay Home.

Planken in de keuken

Een goede oplossing die gebruik maakt van de ruimte zonder de omgeving op te laden, is om aan de muur waar het aanrecht eindigt, planken met weinig bodem te plaatsen om kleine apparaten te plaatsen of het gebruiksvoorwerp voor dagelijks gebruik.

Een privé suite

De kinderkamer heeft een aparte zithoek. Het is toegankelijk via een gang uitgerust aan de linkerkant met kasten
van vloer tot plafond, als een kleedkamer. De fronten, glad, wit en zonder handgrepen, versmelten met de muur en lijken er deel van uit te maken. De badkameraccessoires en handdoeken zijn van A Loja do Gato Preto.

Libellen die begeleiden ...

Het kleurrijke patroonpapier werd gebruikt als een draad tussen de verschillende ruimtes die door de kleine eigenaar werden ingenomen.

Studiegebied

Het studiegebied wordt gekenmerkt door de ruimtelijkheid en netheid die de witte kleur biedt.

slaapkamer

Paper, van Nathurai Cotton. Hoofdbord en nachtkastje, van Trades gisteren. Beddengoed, Bassols en Zara Home. Lexington vlagkussen met print.

Een emmer in de slaapkamer

Een kleedkamer werd gemaakt in de trouwzaal. In het beeld, achter de pop, benadrukt het beeld van een buste in de hoogten het feit dat de muur die de kleedkamer scheidt van de rustruimte niet het plafond bereikt. Het hoofdeinde, gemaakt van hout en raster, en de oude tafel, geschilderd in wit, voegen een charmante sfeer van delicatesse toe.
Nachtkastje en hoofdeinde, van Trades gisteren. Het beddengoed, de plaid en de kussens zijn van Zara Home.

Kleedkamer

Het is essentieel dat u goede verlichting hebt om de kledingstukken gemakkelijk te visualiseren. De muren geschilderd in wit en de planken in toon vermenigvuldigen het licht, natuurlijk - met een raam - of kunstmatig.

Warme sfeer

Het papier dat het gebied van de wastafels bedekt, geeft een gezellig gevoel dankzij de gouden kleur en de onregelmatige textuur van de afwerking. Het houten aanrecht, het bijpassende ondermeubel en zelfs de bruine handdoeken versterken die warmte. Op deze donkere basis vallen witte wastafels en hoge uitloopkranen op en interesseren zich. Op de achtergrond bevrijdt en verbergt een schuifdeur het toilet.

Dat verborgen juweeltje ...

De douche stond achter de wastafels. De muren, bedekt met wit en grijs glasmozaïek, vermenigvuldigen het licht en voegen decoratieve waarde toe aan een gebied dat verrast met zijn locatie, zoals een semi-verborgen schat. Het mozaïek werd verworven in Calvo & Munar.

Handdoeken en accessoires

Wastafels, van Calvo & Munar. Handdoeken en accessoires, van A Loja do Gato Preto.

Mini ruimte

Compenseer het ontbreken van meters met een verbluffende decoratie. In dit geval transformeren het gestructureerde papier, de spiegel met gouden barokke lijst en de designwastafel een gratis toilet in een klein juweel.

Wasmachine en droger

Het lokaliseren van beide apparaten - zeer omvangrijk - roept vragen op. Op deze verdieping bevonden ze zich in de doorgang naar de slaapkamers, verborgen in een kast voor de grote badkamer.

Huisvestingsplan

Huisvestingsplan.


Video: Nieuw jaar, frisse woonkamer - EIGEN HUIS & TUIN (Juli- 2021).