Opmerkingen

Een vertrouwd, modern en praktisch appartement

Een vertrouwd, modern en praktisch appartement

Naast het houden van hun locatie, heel dicht bij de Madrid Retiro Park, het huis voldeed aan alle eisen die de eigenaren wilden, een echtpaar met twee kinderen: het genoot van een overvloedige helderheid en zijn 110 m2 perfect aangepast aan zijn behoeften.

Zoals de meeste oude verdiepingen in het centrum van Madrid, Het had een zeer gecompartimenteerde distributie en niets functioneels, maar het bood geweldige mogelijkheden. De Santos Miguelena-studie voerde een alomvattende hervorming van de huisvesting uit. Het hoofddoel was om een ​​grote gemeenschappelijke ruimte te bereiken die bovendien verbonden was met de keuken. Hiervoor werd een belangrijke transformatie doorgevoerd in de distributie van het huis.

De woonkamer, gelegen in het helderste gedeelte, werd uitgebreid met een andere kamer. Nu heeft het twee grote ramen en verschillende omgevingen: woon- en eetkamer. In de kamer naast de laatste werd de keuken verplaatst, die vóór de werken dicht bij de ingang was; om breedte, helderheid en comfort te verkrijgen, werd het onafhankelijk van de woonkamer door een glazen scheidingswand met twee draaideuren.

Een andere belangrijke beslissing was om een ​​lange gang te maken die leidde naar de drie slaapkamers en twee badkamers, een van hen geïntegreerd in de hoofdruimte. Bovendien werden de dakplafonds verwijderd en werden installaties en coatings gerenoveerd. Hij koos hetzelfde eiken vloer voor het hele huis en de muren waren wit geverfd, hoewel in de keuken en badkamers deze kleur - gekozen voor fronten en meubels - werd afgewisseld met porseleinen steengoedvloeren die het chromatische contrapunt bieden. Bij het inrichten van het huis wilde de studio van Santos Miguelena gezellige omgevingen creëren, waar praktisch altijd aanwezig was.

Meubels van verschillende materialen - hout, vezels, ijzer en glas - werden gecombineerd met stoffering in neutrale tinten en met discrete kleurstreken in details en aanvullingen. Onder de meubels zijn de ontwerpen die de studio voor dit project op maat heeft gemaakt, zoals de DM-bibliotheek met geïntegreerde LED-verlichting; de eettafel, gelakt ijzer en teruggewonnen grenen parket; of het dressoir van de woonkamer, gemaakt met oude deuren.

SLEUTELS VAN DE HERVORMING

- Er is een nieuwe distributie ontworpen om een ​​grote gemeenschappelijke ruimte te bereiken, met woonkamer, eetkamer en toegang tot de keuken.

- De oorspronkelijke vloer werd vervangen door eikenhouten vloeren door het hele huis, behalve in badkamers en keuken, waar porselein werd geplaatst. De muren waren wit geverfd.

- De oude ramen zijn veranderd voor nieuwe in zwart, om contrast te creëren.

- De elektrische installatie is vernieuwd en verschillende soorten licht werden gecombineerd: algemeen, milieu- en punctueel, altijd aangepast aan de ruimte en de activiteiten die erin werden uitgevoerd.

Adverteren - Blijf lezen ESSENTIEEL WARM

In de woonkamer gaan de neutrale tinten van de bekleding en de turquoise penseelstreken van de complementen perfect samen met de houten meubels in natuurlijke afwerking, met gemarkeerde knopen en strepen, die de ruimte markeren.

Dressoir ontworpen door Santos Miguelena studio. Fotografie, uit de YellowKorner-galerij. Tapijt, van Dash & Albert, in Teklassic.

Als u een geventileerde eetkamer wilt

Als u een ontspannen eetkamer wilt of niet veel ruimte heeft, kies dan een tafel met strakke, visueel lichte lijnen, en omring de vier zijden niet met stoelen. Met een paar stoelen in één en een bank vooraan krijgt u een gevoel van grotere amplitude.

Hoe het dressoir aanpassen?

Maak gebruik van het oppervlak om een ​​groot formaat foto, schilderij of illustratie te plaatsen en groepeer twee of drie vazen ​​in een delicaat stilleven. Plant en potten, de naam van Margarita is mijn liefde.

GOEDE MIX

In een andere hoek van de kamer werden stukken plantaardige vezel en een groene bladplant gecombineerd
met gouden afwerking en een grote spiegel, zonder lijst, verouderd uiterlijk. Met deze succesvolle mix werd een zeer actuele omgeving bereikt, die eclecticisme ademt.

Oude spiegel en staande lamp, van Santos Miguelena studio.

POLIVALENTE RUIMTE

De woonkamer is ontworpen als een multifunctionele ruimte. Naast de woonkamer is het ook een eetkamer, een werkhoek en een bibliotheek. Op een van de muren werd een op maat gemaakte bibliotheek gemaakt, zeer lineair en symmetrisch, met lagere kasten. Het is gelakt in dezelfde kleur als de muur. DM-bibliotheek, ontwerp
van Santos Miguelena.

KUNST THUIS

Hedendaagse werken zijn geïntegreerd in de inrichting van de kamer en springen in het oog. Dit is het geval bij deze grootformaatfoto, die een hoek van het woongedeelte voorzit.

Fotografie, door Joaquín María Crespo Candela. Poefs, te koop in Maisons du Monde.

UITGELEGD MILIEU

Hoewel de bibliotheek veel opslagcapaciteit heeft, wordt de ruimte niet overbelast. Naast een symmetrisch ontwerp dat verbetert
het gevoel van orde, er werd op gelet de planken niet vol te proppen met boeken.

Eettafel, ontwerp door Santos Miguelena. Anmoder Bank. Stoelen, van Vitra. Bijzettafels, van Thai Natura. Lampen, door Naluz.

Maak een unieke compositie

Met vazen ​​in verschillende vormen en maten. Je hebt niet veel bloemen nodig: een paar eenvoudige wilde planten zullen genoeg zijn. Vazen en koraal, te koop bij Zara Home.

WIDE

Om de keuken van de eetkamer te scheiden, werd een behuizing met gelakte houten profielen geïnstalleerd
in wit, glazen vertrekken en twee vouwdeuren in het midden. Bovendien helpt deze oplossing om het van natuurlijk licht te voorzien, omdat het slechts een klein venster heeft.

Distributiebord

Plaats de eetkamer zo dicht mogelijk bij de toegang tot de keuken. Als er een venster is, probeer dan de tafel visueel gecentreerd ten opzichte van het te maken.

EEN AANRAKING UITSTEKEND

Om de monotonie van wit te doorbreken, niet alleen aanwezig in het meubilair, maar ook op het werkblad en op het werkfront, was de vloer bedekt met een porseleinen tegel die hydraulisch mozaïek met een delicate bloemenprint nabootst. De rechte lijnen van het meubilair geven een meer functionele lucht aan de keuken.
Clavet Gris porselein, te koop in Azulejos Peña.

Profiteer van het decoratieve potentieel

Profiteer van het decoratieve potentieel van de muren. Deze, in de gang, was bekleed met een spiegel, van vloer tot plafond, en witte palillería. Een oplossing om in overvloed en ruimtegevoel te komen zonder ingewikkelde werken.

GOED OPGELOST

Een goede verdeling van meubels en oplossingen op maat waren essentieel om de ruimte in kinderkamers te optimaliseren.

SHELVES

Zo bleef het midden vrij om te spelen en te studeren en werd een aanpassing van de muur gebruikt om verschillende planken te plaatsen.

Tafel en stoel, van Ikea. Krukken, van Zara Home.

BORSTELS VAN VERBETERING

In de hoofdslaapkamer brengt het in blauw gestoffeerde hoofdeinde kleur en contrast op de witte achtergrond van de muren, veel meubels en beddengoed, gekozen om de helderheid te verbeteren.
Hoofdbord ontworpen door Santos Miguelena studio. Lamp, van Zara Home.

DRIE IN ÉÉN

In de badkamer van de hoofdslaapkamer lieten twee middelhoge werkwanden de ruimte in drie zones verdelen: een voor het bad, een voor het toilet en een derde voor de wastafels. Deze werden ingebed in een op maat gemaakt meubilair met twee laden. Voor de muur ontwierp de architectuurstudio Santos Miguelena een grote spiegel met bezels en twee geïntegreerde wandlampen.

Huisvestingsplan

Huisvestingsplan


Video: The Case of the White Kitten Portrait of London Star Boy (Augustus 2021).