Informatie

Een gerenoveerd appartement met industriële en vintage stijl

Een gerenoveerd appartement met industriële en vintage stijl

Fran Muñoz

In de wijk Barcelona van Camp de l'Arpa del Clot, op twee stappen van de Sagrada Familia, werd Stéphanie, een binnenhuisarchitect, op het eerste gezicht verliefd. De gelukkige was een appartement in een gebouw uit 1920 dat, ondanks zijn ingewikkelde en claustrofobische verspreiding, de Franse veroverde, die wist hoe hij het potentieel kon zien dat hoge plafonds, bakstenen muren en Catalaanse gewelven hadden en konden worden uitgebuit met een goede hervorming totdat het het perfecte huis voor haar werd, Je partner en je puppy, Picasso.

Het eerste wat hij deed was de ruimte vrijmaken, partities neerhalen tot het verlaten in een grote gemeenschappelijke ruimte van 40 vierkante meter met de keuken en woonkamer, een slaapkamer met badkamer en een aparte badkamer. Stéphanie was gefascineerd door de traditionele architectonische elementen van de Catalaanse architectuur en besloot ze in het zicht te laten, de muren te hakken om de baksteen te onthullen en te voorkomen dat de nieuwe scheidingswanden naar het plafond worden getild, om alle prominentie aan de gewelven te laten en de hoogte van de plant. De nieuwe afwerkingen, zoals gebleekte eiken vloeren, microcement en hydraulische badkamerstegels, Metro-tegels en zwarte leistenen muren, hebben het huis gemoderniseerd.

In de decoratie overheerst de industriële stijl (die erin is geslaagd pijpen in zicht te houden en met herstelde stukken zoals de badkamerdeur die gered is van een sloop of de rode trommel naast de televisie die hij in een motorzaak vond) en die verzacht met Noordse, sculpturale en natuurlijke vezelstukken, familie- en reisherinneringen, antiek en hun decofetisjen, designlampen, zoals de Pipistrello van Gae Aulenti, de Bourgie door Ferruccio Laviani voor Kartell of de drop van Studio Design by Habitat. Het resultaat distilleert comfort, stijl en persoonlijkheid.

U bent misschien geïnteresseerd:

- Een multifunctioneel hok aan de Middellandse Zee

- Een zolder met uitzicht op de lucht

- Industrieel en gezellig: we bezoeken het huis van Los Javis

- Een zeer helder en goed verdeeld hok

- Een appartement van 55 m2 met alle Catalaanse charme

Reclame - Blijf lezen hieronder Het huis van een binnenhuisarchitect

Stéphanie, een Franse binnenhuisarchitect gevestigd in Barcelona, ​​werd verliefd op een oud appartement op een steenworp afstand van de Sagrada Familia en verbouwde het om er haar droomhuis van te maken.

Explosief mengsel

Op de geredde trommel van een motorfietswinkel, lamp Pipistrello door Gae Aulenti, in Martinelli Luce. Het televisiekastje is van Maisons du Monde en de Schoelcher-poster komt uit de stad Stéphanie.

Nieuwe horizonten

Om te profiteren van natuurlijk licht, sloeg Stéphanie een muur om met de galerij en een kamer in de woonkamer en creëerde hier de nieuwe keuken.

Hoofdletterontwerp

De letter B komt uit een brillenwinkel en de lederen kruk is wijnoogst.

Ga zitten

De keukenkrukken zijn van Kave Home en Ikea-lampen.

Helemaal wit

De keuken is van Silestone in mat witte afwerking en bestaat uit twee blokken en een centraal eiland.

Vervagen naar zwart

Een van de muren is geverfd met Farrow & Ball's Pitch Black.

Heel veel wereld

De bank is van Habitat, de Acapulco-stoel is gekocht in het Caribisch gebied en de kaart is van het Bourgie-model van KJartell. Op de vloer, gebleekt eiken parket van Neoparquet.

Kubusfunctionaliteit

De onafhankelijke badkamer was gehuisvest in een module die het plafond niet bereikt om licht te laten stromen en de visuele continuïteit tussen de ruimtes te behouden.

Tweede kans

De badkamerdeur komt van een sloop en de eigenaar heeft deze op een structuur geïnstalleerd om hem te laten glijden.

Charme van het verleden

In de badkamer, marmeren wastafel hersteld op een metalen voet. De hydraulische vloertegels zijn gecombineerd met het microcement en de zichtbare bakstenen muur.

Littekens in zicht

De imperfecties van de muur werden gerespecteerd en de pijpen werden zichtbaar gelaten om de industriële stijl te versterken, die wordt aangevuld door imperfecte muren, zichtbare pijpen, de oude soap d'écolier uit Frankrijk, de Edison-bollen en de samenstelling van spiegels

Alles past

De badkamer was tot op de millimeter gedacht om een ​​douche te kunnen bevatten.

Kijk omhoog

Een van de grote attracties van de vloer zijn de Catalaanse gewelfplafonds.

Vind een schat

Op het lounge dressoir, gekocht in een winkel wijnoogst en gepersonaliseerd met Haagse blauwe verf, spiegel gered uit het afval. "De dame was van mijn grootvader en gebruikte haar om suiker op te slaan", legt hij uit.

Hij pakt zijn handpalm

Als een hoofdeinde, behang martinique van het Beverly Hills hotel uit de jaren 40, opnieuw uitgegeven door Designer Wall Coverings, "een knipoog naar mijn Martiniqués-oorsprong", legt Stéphanie uit.

En suite

De slaapkamer heeft een eigen badkamer. De scheidingswand die ze scheidt, bracht ons naar het plafond om visuele continuïteit tussen de ruimtes mogelijk te maken. "Het is helemaal opnieuw gebouwd, met mozaïek- en metrotegels", legt hij uit.

Zwart en wit

De kasten zijn van Ikea en de kranen met matzwarte afwerking komen van THG Paris.