Tips

Een warme en heldere duplex

Een warme en heldere duplex

Toen de eigenaar van deze duplex besloot zijn huis met zijn vriendin te delen, werd hij geconfronteerd met een uitgebreide hervorming om de verdeling van woningen aan te passen aan hun nieuwe leven als koppel. Met de herstructurering, waarbij partities werden gesloopt om open en verenigde ruimtes te realiserener werd ook een substantiële verandering in decoratie aangebracht. Beide aspecten waren hiervoor verantwoordelijk architect Pedro Pascual Mariné en de binnenhuisarchitect van Espais Interiors Ramón Peñarroya Vilavella, wiens doel het was om een ​​warme sfeer te bereiken, die actueel was zonder in minimalisme te vervallen, en met een zekere tijdloze charme.

Op de begane grond werden oude afdelingen verwijderd om een alleen open ruimte gedeeld door de woonkamer, eetkamer en hal, afgebakend door een structurele pijler die zichtbaar was na de hervorming. Naast de eetkamer bevindt zich de keuken, gescheiden door een schuifpaneel dat in dezelfde kleur is geschilderd als de muur. De decorateur koos ervoor om de visuele continuïteit tussen de woonkamer en de eetkamer te behouden door de beige tint van de muren en wandtapijten. echter, elk gebied behoudt zijn onafhankelijkheid, niet alleen vanwege de locatie, maar ook vanwege de stijl van meubels: meer klassiek in de woonkamer en met een vleugje design in de eetkamer, met zwart gebeitste stoelen en een glazen tafel.

Op de bovenste verdieping werd een grote slaapkamer met kleedkamer en badkamer gecreëerd, verlicht door de overvloedige helderheid die via het terras binnenkomt. In deze kamer werd de decoratieve lijn van de rest van het huis voortgezet en werd het gebruik van hout verbeterd. Bij de hervorming werd rekening gehouden met de noodzaak om de opslagruimte te vergroten met verschillende kasten, een naast het bed. Om de kamer comfortabeler te maken, de oorspronkelijke plafondbescherming werd hersteld. Een eenvoudig en recht hoofdeinde en twee zwevende planken completeren de slaapkamer. De badkamer is toegankelijk vanuit de slaapkamer via een deuropening zonder een deur. In een tegenvaller bevonden zich de toiletten, voor bubbelbad ingebed in een houten structuur en na deze, a Werkdouche, gecoat met steengoed in verschillende beige tinten. De kleedkamer, met schuifdeuren in glas en hout en plafondverlichting, bevindt zich ook in dit gebied. Het resultaat: een lichte en ruime kamer die u uitnodigt om te rusten en te ontspannen dankzij de juiste keuze en combinatie van materialen en kleuren.

Adverteren - Blijf lezen onder Salon

Het bereik van beige tot bruin brengt rust in de woonkamer. Dit was gebaseerd op een neutrale basis die later werd verrijkt met meer intense tonen. Wat betreft het meubilair, hout overheerst, van het huidige ontwerp. Banken, tafels en poef, van Espais Interiors. Tapijt van Basarabian. Kussens, te koop in Coriumcasa.

Woonkamer

Vanaf de ingang zie je de continuïteit tussen de woonkamer en de eetkamer. De pilaar begrenst de hal die door zijn ligging natuurlijk licht van de ramen ontvangt.

trap

De trap waardoor de slaapkamers worden betreden neemt visueel geen ruimte in beslag, dankzij het originele ontwerp zonder reling en met steile trappen van cortenstaal.

Eetkamer

De eetkamer bevond zich naast de keuken. Om deze twee omgevingen te scheiden, werd een schuifdeur geïnstalleerd waarvan de geleiders zijn verborgen door een gipslijst. De tafel is een origineel ontwerp van de eigenaar.

keuken

De keukenvloer was bedekt met hetzelfde laminaat als de rest van het huis. Het contrast werd bereikt met wit afgewerkt meubilair met handgrepen en houten randen.

Master slaapkamer

Vanuit de slaapkamer heeft u toegang tot de badkamer, uitgerust met een bubbelbad, gelegen op een houten beklede structuur en met een douchecabine. Het tapijt, van Woodnotes, is van Francisco Cumellas. Gresiet, van Neoceramic.

Master slaapkamer

Twee gebouwen markeerden de inrichting van de slaapkamer: verkrijg opslagruimte en verminder visueel de plafondhoogte door de balken te herstellen. Hoofdbord en nachtkastjes, Coriumcasa. Flexo's, te koop bij Gaudir Iluminación.

Kleedkamer

Er is een kleedruimte gemaakt naast de wastafels, wat completeert wat er al naast het bed was. De voorkant van de kasten combineert hout en zuur glas. De verlichting werd op verschillende punten versterkt met stalen appliqués.

badkamer

De decorateur Ramón Peñarroya bedacht dit meubilair, afgewerkt in hetzelfde hout dat de structuur van het bad en de vloer van het huis bedekt. Wastafel, van Duravit. Kranen, van Dornbracht. Geef vezelmanden aan. Handdoeken, vanaf badtijd.