Tips

Een huidige duplex in een historisch gebouw

Een huidige duplex in een historisch gebouw

Gelegen in de Madrid's Barrio de las Letras -Zeer in zwang vanwege het intense sociale en culturele leven- deze duplex werd volledig gerenoveerd door de Jaime Benavides Architecture Studio. Het gebouw dat het herbergt dateert vanaf 1890en het was een oud dating huis bekend als La Petit Venetië. Krijg de huidige look van plat, licht en ruim, de meerdere divisies onder ogen ziend die het beperkte, en het voorzien van functionele faciliteiten, die die van een andere eeuw vervingen, was de prioriteit.

De sleutel was ook origineel item herstelzoals deuren, ramen en houten balken, evenals het gebruik van klassiekers gegoten radiatoren. De houten vloer die het huis had was onmogelijk te herstellen en werd vervangen door een industrieel eiken parket behandeld met olie, een afwerking die het uiterlijk na verloop van tijd verbetert. Wat de bedekkingen betreft, alle muren waren matwit geschilderd, behalve in de waterzones van de badkamers en de keuken, waar steengoed en Macael-marmertegels werden gebruikt.

Om de verdeling van woningen, die vandaag te begrijpen Het is een duplex, Eerst moeten we uitleggen dat het bestaat uit twee verdiepingen verbonden door een trap. Op de begane grond waren er twee slaapkamers, een badkamer, de kantoorbibliotheek en een woonkamer. De trap, ontworpen door de architect, heeft een reling in wit gelakt metaal en glas; via deze komt u op de eerste verdieping, waar de woonkamer, open naar de eetkamer en keuken, en de master slaapkamer met badkamer.
De oude houten en ijzeren balken die deel uitmaken van de structuur van het huis waren de inspiratie bij het maken van keukenmeubels, Amerikaans notenhout en Afrikaans zwart granieten aanrecht. De architect Jaime Benavides ontwierp ook de plank van Pladur en twee van de tafels: gelakt hout in de woonkamer en essen in de eetkamer, vervolgens gemaakt door de timmerlieden van de studio.

Adverteren - Lees hieronder Diversiteit met stijl in de lounge

De sleutel tot het bereiken van de evenwichtige dynamiek die heerst in de woonkamer was om te kiezen voor een witte basis in verf en textiel; daaromheen stroompatronen en zeer gevarieerde materialen. Hout, methacrylaat, ijzer of riet verrijken deze omgeving met zijn opvallende eclecticisme. Luchtbanken, van Sancal. Kussens, van Zara Home en Ikea. Benavides en Camino Bank. Witte lampen en tapijt, van Ikea. Koffietafels, van Zara Home.

Bibliotheek en magazijn

De belangrijke hoogte van de plafonds, typisch in oude huizen, maakte het mogelijk om een ​​indrukwekkende op maat gemaakte Pladur-bibliotheek te creëren met een opvallend onregelmatig rasterontwerp.

Studiehoek

Zacht aanvoelend, de imitatie haarafwerking voegt een vleugje warmte toe aan de omgeving. Het wordt verkocht in Filocolore, meet 24 x 44 cm en kost € 52. Rode salontafels en vloerkleed, van Ikea. Flexo, van Habitat. Oil, door Raquel Bartolomé Robledo.

trap

Na de renovatie werd de trap die beide verdiepingen met elkaar verbind, nu tussen het kantoor en een zithoek. Het ontwerp, in glas en metaal gelakt in wit, is zeer licht, zodat er visueel geen ruimte overblijft.

De keuken

Wit geverfde plafonds en muren vormen de perfecte setting voor het installeren van lage donkere houten meubels. Hier werd ter bescherming tegen spatten een praktische marmeren tegelbasis geïnstalleerd. Kasten en eettafel ontworpen door Jaime Benavides.

Zure kleuren

Vazen, afbeeldingen en details in zure tinten creëren aangename contrasten met het klinkende houten meubilair.

Kleurrijk keukengerei

Alle gebruiksvoorwerpen komen van Ikea.

Kleurdetails sieren de keuken

Het donkere hout van het meubilair tot leven brengen was een taak van huishoudelijke goederen en accessoires, in plastic en felle kleuren. De schilderijen zijn van Raquel Bartolomé Robledo. Plafondlamp in geschilderd ijzer, door Cidón.

Kinderkamer, een wereld van dromen

De originele schilderijen, in zwart en wit of in felle kleuren, vormen de hoofddecoratie van de kinderkamer zodat er in het midden vrije speelruimte is. Zwart en wit schilderij geschilderd door Jaime Benavides. Olieverfschilderijen van Raquel Bartolomé Robledo. Tapijt van Ikea.

Persoonlijke hoeken

Twee ruimtes met hun eigen stempel werden gecreëerd naast de slaapkamerramen. In het geval van kinderen vallen kindermotieven en een originele paddestoelvormige lamp op. In het algemeen werd een kaptafel gemaakt met ruimte om ook foto's, kleine werken en tekeningen te tonen. Meld je aan als verkoopwolk in Ikea.

Originele elementen in de badkamer

De essentie van het huis werd behouden door het behouden en restaureren van oude deuren en ramen. Die in de badkamer, met glas, gekleed in een zeer retro wit katoenen gordijn. Wastafel, van Duravit. Kranen, Roca. Gresite, van Peña Tiles. Accessoires, te koop in Ikea.

In de slaapkamer, stoffen met geschiedenis

De neutrale basis van de slaapkamer is ideaal voor het weergeven van een grote suzani die het klassieke hoofdeinde vervangt. Dit type textiel, afkomstig uit Centraal-Azië, heeft een voorouderlijke oorsprong; Het was geborduurd in katoen, zijde of linnen om de bruiloft te versieren. Suzani, uit Antenae. Beddengoed en flexo's, van Ikea. Kussens te koop bij Zara Home.

Details die versieren

Aquarellen geschilderd door Jaime Benavides. Kettingen, door Eleanora Amadei. Gordijnstoffen, van Gancedo.

Een badkamer voor twee

De voorkant van de wastafels is bedekt met een spiegel, die een gevoel van ruimtelijkheid in de badkamer geeft. Het benadrukt ook de merkwaardige mix van designtoiletten en retrostukken. Wastafels, Porcelanosa. Kranen en toiletten, Roca. Gresite, van Peña Tiles. Vazen, handdoeken en spiegels, te koop bij Zara Home. Apliques, van The Popular Museum.

Huisplan en ideeën

- Omdat het een duplex is die uit twee identieke verdiepingen bestaat, bevindt de kinderkamer zich net onder de hoofdverdieping en delen ze de tegenslag tussen de kast en het raam. In de kinderkamer werd de ruimte gebruikt om een ​​lage aangepaste kast te maken, perfect voor het opbergen van speelgoed.
- In de hoofdslaapkamer werd hetzelfde gat getransformeerd in een schoenmaker en bedekt met gordijnen, omdat de locatie van de radiator geen ontwerp met deuren toestond. De muur werd gebruikt met kleine bodemplanken om aquarellen, tassen en andere accessoires bloot te leggen.


Video: Gramercy Park - The New York Connection Episode 4 (Augustus 2021).