Tips

Een open landhuis

Een open landhuis

Hoewel dit Girona huis is nieuwbouw, de atmosfeer die afgaat, destilleert die warmte die alleen wordt ingeademd in huizen met geschiedenis. de Lizarriturry Tuneu-architectuurstudio Hij was de architect van deze unieke sprong in de tijd toen de eigenaren, een jong stel met twee kinderen, de opdracht voor het project gaven. Zijn idee was om een ​​grote kamer te hebben waar iedereen kon genieten van het gezinsleven. Het voorstel van de architecten ging verder, met een doorschijnende ruimte waarin ook de keuken was geïntegreerd. Het verschil lag in het concept: een schip, dat doet denken aan de industriële stijl, waarvan de afmetingen ongebruikelijk zouden zijn.

Geleidelijk kreeg het project vorm. De Lizarriturry Tuneu-studie werkte op twee fronten. Aan de ene kant volledig gerespecteerd de architectonische kenmerken van het gebied. Anderzijds nam hij het huis op coatings overgenomen in bedrijven die gespecialiseerd zijn in teruggewonnen oude materialen. Aan hen is te danken aan die charme die de kamer omgeeft, met verweerde en wit geschilderde bakstenen muren die zich uitstrekken tot een bijna onbereikbaar plafond. Om dat gevoel van oneindige ruimte te bereiken, verwijderden de architecten de muren en bevestigden de dakbedekking met spanten breder dan de balken, waardoor de muren van elkaar konden worden gescheiden.

de gepolijst cement -een materiaal dat in het verleden exclusief was gereserveerd voor industrieel gebruik- verhoogt de loftlucht die in huis wordt gezocht. We hebben het gevonden in de keuken en in de badkamer, zowel op de stoep als op muren, gevlogen planken of werkmeubels. Details die bijdragen aan een decoratie in lichte tinten, met een flexibele verdeling waarin het meubilair van plaats verandert om zich aan te passen aan een familiale en dynamische levensstijl.

Adverteren - Blijf lezen onder traditionele architectuur

De typische elementen van de Ampurdán-architectuur werden op de gevel gereproduceerd, zoals het getextureerde schilderij van de gevel of de porticones: ijzeren platen bekleed met eikenhout die het interieur in de winter beschermen tegen kou en wind. Op de vloer gebruikten de architecten oude kleitegels. Ikea bank en tafel. Kussens, door Luzio, CoriumCasa en Filocolore. Mand, van Filocolore. Deken, van Luzio. Wandlampen van Otranto.

Verlichting in de tuin

Detail van de kandelaars, van Sia, die de zomernachten verlichten.

Een ruimte voor grote vergaderingen

Zowel de ruimte als de verdeling - met zitplaatsen verspreid over het tapijt en de poef die dienst doet als salontafel - zorgen voor aangename bijeenkomsten in de woonkamer. De vloer, in massieve Franse eik, nodigt u uit om te gaan zitten en zelfs op de kussens te liggen tijdens geïmproviseerde en leuke informele avonden. Poef, van Coco-Mat. Tapijt van Woodnotes. Mantita, van CoriumCasa.

Ga met geschiedenis

De toegangsdeuren naar de tuin waren van ijzer, met de vorm die in het gebied bekend staat als 'autoboog'. De breedte en gebogen veilingen maakten de doorgang van rijtuigen mogelijk. Windows, door Ferros Forjats Genís. Letters en kussens, door Lu Ink. Bank en fauteuils, van Ikea. Vezelmanden, van Filocolore. Lamp, door Habitat. Houten kaars, van Coco-Mat.

Woonkamer en eetkamer in twee hoogtes

Een meubel, inclusief de open haard, scheidt de woonkamer van de eetkamer. De hoogte is nodig om zijn functie als scheidingselement uit te voeren zonder het gevoel van perspectief in de kamer te belemmeren. Fireplace, door Ferro i Foc. Patchwork kussen en mand met handvaten, van Luzio. De kussens op de vloer zijn Lu Ink. Lamp, door Habitat. Gordijnen, van Filocolore. Over de lage meubels, boeken van India & Pacific.

Continuïteit tussen de eetkamer en de keuken

Niemand zou zeggen dat de keuken aan de onderkant opent naar die grote ruimte die hij deelt met de eetkamer en de woonkamer. De Lizarriturry Tuneu-studio verborg de bel achter een werkfront, zodat vanuit de woonkamer het gevoel bestond een muur te overwegen in plaats van de elementen die een keuken identificeren. Daarom is de koelkast gecamoufleerd onder een laag zwarte leisteenverf.

Wastafel gebied

De spoelbakken waren ingebed in een Amerikaans eiken aanrecht, om de consistentie met de eetkamer te behouden.

Kookzone

Zowel de eetkamer als de keuken waren geplaveid met gepolijst cement, een ander klein eerbetoon aan industriële esthetiek. Het kookgedeelte, achter de gootsteen, was betegeld met een traditioneel handgemaakt keramiek, dat de muur tegen vlekken beschermt. Azulejos, door Raventós Cerámicas. Tafel en bank, van Habitat. Te koop bij Lu Ink: kussens, tafelkleed, kommen en glazen flessen op het aanrecht. Lampen, door Vinçon.

Kinderkamer: om te spelen en te studeren

In de kinderkamer werd prioriteit gegeven aan de recreatieruimte en die bestemd voor huiswerk. Het stapelbed, bevestigd aan de muur, laat de kamer vrij om te spelen en een tafel met stoelen te plaatsen. Olifant, uit Filocolore.

Kindermeubels

Stapelbedden, tapijt en lamp, van Ikea. Tafel en stoelen, van Babillage. Kussens op de vloer, door Coco-Mat. Van Filocolore: sprei, kussens op de bedden.

Suite voor exclusief gebruik

In de slaapkamer was de badkamer geïntegreerd. De vloer en het houten meubilair omsluiten warm een ​​ruimte die ontworpen is om de spanningen te vergeten en zich volledig over te geven aan rust en ontspanning. Habitatbed. Nachtkastjes, van Ikea. Beddengoed, van Filocolore. Kussens en letters aan de muur, te koop in Lu Ink.

Badkamer met geometrische vormen

De badkuip, gemaakt van gepolijst cement, en de douche - verborgen achter twee wit geverfde muren - behouden een harmonieus spel van volumes dat de decoratie uniek maakt en de ruimte in balans brengt. Van Filocolore: mand met deksel en gordijnen. Op de vloer, mand met handgrepen, Lu Ink. Op het bad, beige matraskussens, Coco-Mat.

Met douche en bad

Gepolijst cement fungeert als een geleidende draad tussen de verschillende delen van water: het bad, de binnenwanden van de douche en de planken van de gootsteen. De vloer, van hetzelfde materiaal, geeft een privé-entiteit aan deze privé-spa. Wastafel, van Roca. Handdoeken en toiletartikelen, van Filocolore.

VLAKTE EN IDEEËN

Details die het verschil maken
- De oude teruggewonnen materialen, verworven in gespecialiseerde bedrijven, geven authenticiteit aan het huis. De stenen gezien vanaf de muur bieden een doorlopend oppervlak, zonder de harde schaduwen die scherpe randen van nieuwe stenen zouden veroorzaken. En de kleitegels waarmee de tuin werd geplaveid verfraaien het met een onregelmatige afwerking vol chromatische nuances.
- Respect voor de typische elementen van het gebied - zoals het zadeldak, de ijzeren deuren of de poorten - verhoogt de architecturale en decoratieve waarde van het huis. PLANO


Video: Landhuis Open Podium (Juli- 2021).