Opmerkingen

Een flat vandaag gerenoveerd

Een flat vandaag gerenoveerd

Gelegen in de wijk Chamartín in Madrid, ligt dit huis van 115 m2, van donkere en gecompartimenteerde oorsprong. Ondanks zo'n ingewikkelde distributie konden de huidige eigenaars verder kijken en de prachtige mogelijkheden van deze ruimte raden. Het leek alleen niet haalbaar om dit te bereiken, dus legden ze zichzelf in handen van professionals die een diepgaande hervorming en functionele inrichting voorstelden. De decorateur Leticia Basail en de architect Sergio Olazábal, beiden van de studio 2arquitectos, vormden samen met Manuel Zea een uitstekend team om hun verzoeken te realiseren. Het resultaat is een gezinswoning met grote open gemeenschappelijke ruimtes.

Misschien was een van de primaire doelstellingen voor de eigenaren de zoektocht naar natuurlijk licht, zo zeldzaam van oorsprong, evenals het genieten van een gevoel van ruimtelijkheid net na het overschrijden van de drempel. Beide dromen werden vervuld door alle scheidingswanden neer te halen en de keuken en badkamers in de centrale as van het huis te concentreren. Hulpbronnen zo belangrijk als het onafhankelijk maken van de kookzone met glazen schuifdeuren, of wedden op een algemene witte decoratie, zonder kunstgrepen, hielpen de bredere ruimte waar te nemen en de verspreiding van licht te bevorderen.

De slaapkamers waren beperkt tot die welke strikt noodzakelijk waren voor het gezin, dat wil zeggen twee: één voor het huwelijk en de andere voor kinderen. Elke ruimte heeft een eigen complete badkamer in de kamer en grote opslagruimtes. In het hoofdgebouw werd bovendien een praktische kleedkamer gemaakt, terwijl die van de kinderen een grote ingebouwde kledingkast heeft naast een grote open plank om alle speelgoed, verhalen en accessoires op te slaan. De kleuren die voor beide omgevingen zijn gekozen, zijn zeer licht, grijs en overwegend wit en met een vleugje kleur. Bedekt met warme eikenhouten vloeren, het resultaat is zeer helder zonder er koud uit te zien.

Adverteren - Blijf lezen onder Woongedeelte

Een decoratie van lichte elementen en de afwezigheid van hoogbouwstukken waren de sleutel in de woonkamer, zodat het licht de aanwezigheid kreeg. Om deze reden was het uitgerust met een enkele bank met chaise longue, een lage salontafel en een design schommelstoel. California bank van Talmar. Kussens, door Kifil en Zara Home. Tapijt, van KP. Salontafel gemaakt door 2architects. Foto's, gemaakt door Brocar. RAR schommelstoel, ontworpen door Charles & Ray Eames, overgenomen in Vitra. PLANO>

In de hal

Het was de decoratie zelf die het gebied dat overeenkomt met de hal begrenst, omdat deze ruimte door de afwezigheid van deuren rechtstreeks naar de woonkamer opent. Commode, door Maisons du Monde. Vaas, van Sia. Cups van Hanbel. Gravures van Chillida ingelijst in Bazaar. De stoel van Le Corbusier in koeienhuid is een familiesouvenir. PLANO>

Geweldige hervormingsoplossingen

Een van de oude kamers herbergt nu een grote en lichte eetkamer. Door de muren te verwijderen, is het praktisch bevestigd aan de kamer, behalve een halve scheidingswand waarnaast een werkgebied is gecreëerd. Mesa, uit La Oca. Stoelen Draadstoel DKR van de Eames, in Vitra. Kroonluchter, door Carrillo. Glazen werktafel en planken, ontworpen door 2architects. Kruk en jaloezieën, van Ikea. Wollen vloerkleed, van KP. PLANO>

Glazen scheidingswand en deur voor de keuken

Het gebrek aan ramen in de nieuwe keukenlocatie bracht de architect ertoe een glazen scheidingswand te creëren met schuifdeur van hetzelfde materiaal op stalen geleiders. Het binnentreden van natuurlijk licht is verzekerd met deze oplossing zonder de onafhankelijkheid te verliezen die nodig is om het vrijkomen van rook en geur tijdens het koken te voorkomen. Deur ontworpen door 2architects.
PLANO>

Een goed verdeelde keuken

De vierkante vloer van de keuken was uitgerust met wit afgewerkt meubilair en een zwarte leistenen bekleding die deze ruimte visueel begrenst. Deur ontworpen door 2architects. Meubels gemaakt door Knib en ontworpen door de decorateur. Apparaten, van Bosch en Pando, overgenomen bij El Corte Inglés.
PLANO>

Ontbijtbar ... en lunches

Omdat er geen ruimte was voor een dagelijkse eetkamer, werd het Silestone-aanrecht uitgebreid als een bar voor ontbijt en informele maaltijden. Catifa model kruk, van Arper voor Simsum. Cart, van Habitat. Wandflessenrek, van Ikea. Keukengerei, Veranda, Becara, Wonen in Londen en Zara Home.
PLANO>

De kinderkamer

Kinderen, grote hoofdrolspelers in het gezinsleven, hebben een heel speciale sfeer in huis. Naast een rustruimte genieten ze van ruimte om te spelen, veel ruimte voor hun speelgoed en een badkamer in hun kamer. Tapijt, schalen, flexo, foto's van koeien en vlinders; Alles van Ikea. PLANO>

Eclecticisme bij kinderen

De vrolijke dynamiek die wordt ingeademd in de kinderkamer werd bereikt door te wedden op een zorgvuldige mix van prints en kleuren. De bloemen van het dekbedovertrek contrasteren met de horizontale strepen op de muur en de details in rood en lichtgroen. PLANO>

Kind decoratie

Bed en bedrukt dekbedovertrek, van Ikea. Kussens, Zara Home and Texture. Roosterplank, van Ikea, aangepast door de decorateur met verf, van Farrow & Ball. Dozen, van Papelmanía. Cesta, van The Furniture Globe. PLANO>

Een slaapkamer om te rusten

Een indrukwekkend hoofdeinde van vloer tot plafond, in gedraaid leer en met capitoné bekleding, zit de slaapkamer voor. Daarom werd de rest van de decoratie rustig gekozen, met discrete kleuraccenten. PLANO>

Tabellen hersteld

Hoofdbord ontworpen door Leticia Basail. Nachtkastjes, Millennium. Beddengoed, textuur en Zara Home. Flexo en schilderen, door Nave del Arte. PLANO>

Gecoördineerde badkamer

Via de kleedkamer heeft u toegang tot deze complete badkamer, ingericht in dezelfde kleuren als de slaapkamer en uitgerust met een eenvoudig meubel met twee planken. De muur was geschilderd in lichtgrijs om bij de vloer te passen. Meubels ontworpen door 2architects. Sanitair, van Roca. Griffías, door Grohe. Mand en vergrotende spiegel, van Ikea. Veranda gevoerde doos. Handdoeken en badmat, van Zara Home. Vaas, van The Furniture Globe. PLANO>

VLIEGTUIG EN IDEEËN VAN DE HERVORMING

- Een van de geweldige oplossingen van de hervorming was om de keuken in het centrale gedeelte van het huis naast de badkamers en het toilet te plaatsen. Met deze nieuwe distributie konden tal van magazijnruimtes worden gecreëerd, zowel binnen als buiten de keuken. De nieuwe scheidingswanden ondersteunen nu verschillende ingebouwde kasten die grenzen aan de kinderkamer, de hal en de woonkamer.
- Als een versterking om de helderheid in de keuken te verbeteren, werden hoge en lage meubels afgewerkt in hoogglans wit en muren in dezelfde kleur geschilderd. De vloer, zwarte leisteen en Silestone aanrecht zijn uitstekende middelen om een ​​gevoel van diepte te creëren.


Video: Intermaris Renovatie flat (Juli- 2021).