Opmerkingen

Hoe het mogelijk was om twee aangrenzende huizen samen te voegen in een familie, functioneel en ruim huis

Hoe het mogelijk was om twee aangrenzende huizen samen te voegen in een familie, functioneel en ruim huis

Míriam Yeleq /

Toen de eigenaren van dit huis in Madrid de mogelijkheid hadden om het aangrenzende appartement te verwerven, aarzelden ze niet. Zijn tweede zoon was onderweg en ongetwijfeld hadden ze meer ruimte nodig. Dankzij een zorgvuldige en briljante hervorming verdubbelde de oorspronkelijke plant het oppervlak, van 70 tot 140 m2. En het beste van alles, geen verhuizingen. Bovendien was het feit dat de vloeren symmetrisch waren (verbonden door de woonkamer) een voordeel als het gaat om het gemakkelijk gooien van scheidingswanden en het uitbreiden van ruimtes.

Adverteren - Lees verder WIN MEER METERS Miriam Yeleq

De woonkamer, met twee balkons met uitzicht op een tuin, werd vergroot door de aangrenzende verdieping te annexeren. Deze amplitude maakte het mogelijk om de ruimte in verschillende omgevingen te ordenen.

De woonkamer bestaat uit twee banken, van Ikea, gerangschikt in een "L" -vorm. Een van hen is een gerecyclede wieg.

STAR MIRIAM YELEQ

Gestanste houten ster met 15 led-lampen, € 24,95, te koop in El Corte Inglés.

VERBETERDE HOEKEN Miriam Yeleq

Een van de hoeken van de kamer was gereserveerd om een ​​gezellige leeshoek te vinden, met een Ikea-schommelstoel. Tevergeefs open op de muur communiceert deze omgeving met de keuken en dient als een plateau.

IN WIT EN GRIJS VERSIERD Miriam Yeleq

De eetkamer, die ruimte deelt met de woonkamer, bestaat uit een tafel voor acht personen en stoelen van verschillende stijlen. Deze omgeving werd gecompleteerd met een etalage om tafelkleding, Ikea en serviesgoed bij de hand te hebben.

KERSTMILIEU Miriam Yeleq

De keuken was ingericht in wit en licht hout, hoewel details en accessoires in rood werden toegevoegd om de eentonigheid te doorbreken en een vleugje kleur te geven.

VOLLEDIG KINDERGEBIED Miriam Yeleq

Het oorspronkelijke huis was bedoeld voor kinderen, waar zich twee slaapkamers, een badkamer en een speelkamer bevonden. Bij de inrichting van de kamers begon het vanuit een neutrale basis, met witte muren, meubels en textiel, waaraan later rode penseelstreken werden toegevoegd in details en aanvullingen. Alle textiel is van Ikea.

WERKHOEK MIRIAM YELEQ

In de kinderkamers was naast een bed van 90 cm een ​​werkhoek inbegrepen, met een bureau, een ladekast om boeken en schriften op te bergen en een stoel.

ECLECTISCHE STIJL Miriam Yeleq

In de badkamer van de hoofdslaapkamer werden de metrotegels gecombineerd met hydraulische tegels. Het was versierd met een zorgvuldige selectie van klassieke stukken, zoals de spiegel en de kroonluchter, en eigentijdse ontwerpen, zoals de wastafelkast.

HUISVESTINGSPLAN

Bij het bijvoegen van de aangrenzende verdieping ging het huis van 70 naar 140 m2. Een nieuwe distributie werd ontworpen met een grote kamer die communiceert met een studio; het master bedroom suite type; de keuken en de kinderkamers, die ook een speelkamer en een eigen badkamer hebben.

VOOR EN NAHet oorspronkelijke huis, bestaande uit woonkamer, keuken, badkamer en drie slaapkamers, was gereserveerd voor het gebruik en genot van kinderen. De keuken werd een wasruimte en de kamers maakten plaats voor twee kinderkamers, een voor elk kind en een speelkamer voor de kleintjes. Het werk werd gebruikt om lege muren en plafonds te schilderen en de vloer te renoveren met een gelamineerde Ikea-vloer, ook wit, om de helderheid te verbeteren. De lobby en de kinderbadkamer waren bedekt met hydraulische tegels.

IN DE METER GEWONNENHet bijgebouw is volledig gerenoveerd. Hier werden verschillende scheidingswanden gegooid, beginnend in het midden, om de ingang van het huis en de woonkamer uit te breiden. Deze heeft bij het verdubbelen nu een eetkamer, leeshoek en nog een terras. Bovendien werd een tweede scheidingswand verwijderd om twee kamers samen te voegen en de hoofdslaapkamer, die in suite werd geprojecteerd, te vergroten met geïntegreerde kleedkamer en badkamer. Ten slotte werd een derde scheidingswand gegooid om een ​​onafhankelijke studie te maken die via schuifdeuren vanuit de woonkamer toegankelijk is. De keuken kreeg ook ruimte, omdat de waslijn werd verwijderd om een ​​hoek te hebben voor informele maaltijden.

NORDISCHE CHARMEWat betreft de decoratie, de sereniteit van de neutrale tinten die herleeft dankzij de kleurrijke stukken, textiel en ornamenten die typisch zijn voor de kerstvakantie.


Video: Proefkonijnen - Hoe is het om heel erg dik te zijn? Deel 2 (Augustus 2021).