Anderen

Een appartement in surferstijl in Parijs

Een appartement in surferstijl in Parijs

Als we dit interieur van 43 vierkante meter zien, zouden we zeggen dat we ons in een hut op het strand van de kust van Californië, Australië of een tropisch land bevinden. Maar als we uit het raam kijken, is het niet de zee die we zien, maar de Eiffeltoren en het Heilig Hart die onthullen dat we ons tussen de X- en XI-districten van de Franse hoofdstad bevinden. "De westelijke oriëntatie van deze verdieping zorgt voor een licht tijdens de zonsondergang die doet denken aan die op de stranden. Dat was de inspiratie", bekent de interieurarchitect Steve Baldini van de Baldini-studio, verantwoordelijk voor dit hervormings- en decoratieproject. Het eerste dat werd gedaan, was om de ruimtes opnieuw te configureren en de gebieden met weinig gebruik te verwijderen, zoals de gang met als enige functie toegang tot de badkamer en de keuken. Dit, na het slopen van de scheidingswand en het versterken van de structuur met zichtbare metalen balken, werd onderdeel van een enkele omgeving die deelt met de woonkamer. Een eiland van drie meter fungeert als een afbakening van de omgeving en als een eettafel.

Met de nieuwe verdeling gedefinieerd, was het tijd om het karakter naar het huis te brengen. "De eigenaar houdt van reizen en brengt altijd herinneringen mee. We wilden een sfeer creëren in zijn imago. Dat het warm, open, vrolijk en met verschillende zitjes was", legt Steve uit. Houten vloeren en lambrisering geven de kijk hut op het strand, die wordt versterkt door een paar hangende stoelen, comfortabel en informeel meubilair, zoals banken Togo; stukjes natuurlijke vezels en raakt iets aan kitsch, zoals de surfplank of roze flamingo. De oude koffer als salontafel, de foto's en het behang met palmafdrukken laten ons reizen naar warmere breedtegraden. Alleen een origineel element van het huis, de stenen open haard, herinnert ons op een subtiele manier aan de plaats in de wereld waarin we ons bevinden: Parijs. Wie zei dat je niet alles kon hebben?

Foto's: Adélaide Klarwein
www.baldiniarchitecture.com

Adverteren - Blijf lezen hieronder Is er geen strand?

In Parijs, dit 43 vierkante meter grote appartement gerenoveerd door Baldini Architecture d'interieur Hij neemt ons mee naar een hut op het strand.

Warm en informeel

In de lounge, een paar banken Togo van Lignet Rosé, oude koffer als salontafel en schilderij Fotogalerij Rood van Farrow & Ball

Origineel artikel

De originele, zeer Parijse open haard werd onderhouden.

Raak hout aan

Lichte houten lambrisering van de muren en het behang Palm jungle van Cole & Son dragen dat bij kijk "strandhuisje. "

Alles in één

Een gang werd verwijderd om de keuken te integreren en de ruimte beter te benutten.

Het prachtige eiland

Een eiland van drie meter begrenst de keuken en dient als eettafel. Rotan krukken Bloomigville en henneplampen Yaku van La Redoute.

steun

Bij het verwijderen van de gang moest de structuur worden versterkt met zichtbare metalen balken.

als

De keuken- en entree kasten zijn op maat ontworpen om perfect in de ruimte te passen.

Soepel rollen

Het paar hangstoelen zorgt voor een informele toets en verlicht de ruimte.

Vooraanzicht

Gezellig, open en leuk. Het interieur aangepast aan de persoonlijkheid van de eigenaar.

Laten we gaan surfen

Een surfplank, het essentiële accessoire in dit interieur.

Privé gebieden

De slaapkamer links en de badkamer rechts.

Matroos op het land

De badkamer, met blauw en wit als hoofdrolspelers, herinnert aan de kleuren van de zee.

Ontspannend bad

Het vrijgestelde bad geeft de luxueuze toets aan deze kamer.

Snelle douche

Met scherm in industriële stijl.