Informatie

Een penthouse met dubbele hoogte

Een penthouse met dubbele hoogte

Een indrukwekkend perspectief waarin de hal, de woonkamer, de eetkamer en de keuken welkom zijn geketend Dit penthouse, gevestigd in een historisch gebouw in Madrid de los Austrias, Dat was vroeger een klooster. Gabriel Asdrúbal, interieurarchitect en eigenaar van dit huis, tekent een functioneel interieurontwerp, Warm en rijk aan nuances. De architect Ignacio Aguado Ortego was belast met structureel advies in de beginfase van het project. Schuine plafonds, zichtbare balken, bakstenen muren en omgevingen op verschillende niveaus ze markeren een decoratie die deze elementen gebruikt om te schitteren.

de gemeenschappelijke ruimtes werden open voor elkaar, als een loft, in een constante zoektocht naar breedte. Vanuit de slaapkamer heeft u toegang tot de slaapkamers: drie in totaal, met elk een geïntegreerde badkamer, aangezien de eigenaar zijn gasten graag thuis laat voelen, met totale privacy en onafhankelijkheid. Dus, naast de hoofdkamer, heeft het huis een tweepersoonskamer met kleedkamer en zolder en een multifunctionele ruimte voor bezoeken of als een ontspanningsruimte om te ontspannen of te lezen.

De eenheid van materialen is een constante in het huis: gepolijst cement op de vloer, ivoorverf op de muren, plafonds en gewelven en details in industrieel ijzer en hout. Het idee was om de stijl van de originele constructie te respecteren. Het meubilair werkt in het resultaat samen met stukken die zijn ontworpen door de architect, evenals anderen van familie-erfgoed of industriële ontwerppictogrammen. Andere bijzonderheden van het project die vooral werden getroffen, waren de geplande verlichting om een ​​suggestieve sfeer te creëren naast Groove Lighting en Ilumisa en de airconditioning door vloerverwarming en het efficiënte Altherma-systeem, ontwikkeld door Daikin-.

De natuurlijke elegantie van het interieur is het resultaat van de alliantie tussen het structurele en het decoratieve. In het revalidatiewerk zijn de perfecte frames en de mogelijkheden van het licht ontdekt. Een onberispelijk project, dat verliefd wordt op het blote oog.

Adverteren - Blijf lezen onder Open ruimtes

Gabriel Asdrúbal is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van dit project waarin kleur, elegantie en warmte een harmonie vormen van ontspannen ritmes. De keuze van materialen - gepolijst cement op de stoep en dezelfde ivoorkleurige verf op de muren, plafonds en gewelven door het hele huis - verpakte stukken die met veel zorg zijn gekozen.

open haard, van ambachtslui.

Decoratieve trappen

In dit huis, georganiseerd op verschillende niveaus,
De trappen zijn een ander decoratief element. De industriële ijzeren treden communiceren een brede galerij van toegang tot het huis met de dagruimte: een open voor de eetkamer en op zijn beurt geïntegreerd in de keuken.

de fotografisch werk Het is van Gabriel Asdrúbal. bal getint glas en blauw warm, van Anmoder.

Decoratieve middelen

De gebruikte tonen, de hoogteverschillen en de verlichting van elke zone markeren de subtiele limiet van de drie omgevingen die op elkaar volgen: keuken, eetkamer en woonkamer.

sofa ontworpen door Gabriel Asdrúbal en gemaakt door Tapicerías Joyca. fauteuils vintage, ontworpen door Chon Izquierdo en opnieuw gestoffeerd in zak. tafel met zwarte voet en wollen tapijt, van Anmoder.

Mix van stijlen en stukken

Actuelere en andere stukjes retro-inspiratie, erfenis of hersteld delen ruimte in harmonie. De rijkdom van nuances die het aan het geheel brengt, valt niet te ontkennen.

Een ideale eetkamer voor bijeenkomsten

De samenstelling van deze overgangs-eetkamer zorgt voor rustige tafelbladen rond een uitschuifbare vierkante tafel, ontworpen door de interieurarchitect en gemaakt van eikenhout door Ebanistería Gabilondo. In de muur, in sommige nissen van werk, zijn de gebruiksvoorwerpen en andere aanvullingen georganiseerd.

lamp boven het hoofd wijnoogst.

Bakstenen muren teruggevonden

De baksteen, origineel van het klooster dat ooit het gebouw was waarin dit huis zich bevindt, verschijnt aan de muren van dit gebied. Het keukenmeubilair, met pure lijnen en zonder handgrepen, wordt zonder fratsen in de set opgenomen.

meubilair, ontworpen door Asdrúbal en gemaakt door Estudio Cocinarte.

Een praktische eettafel

De eettafel, gelegen tussen de keuken en de woonkamer, is een ontwerp van een architect, waarmee u een paar centimeter kunt verdienen door het bord te schuiven. Van 8 gesloten diners biedt plaats aan maximaal 12 uitgebreid. Het wordt op verzoek in verschillende maten vervaardigd.

Kunstgalerij

De grote hal waarmee dit huis een plek is geworden om foto's te tonen, allemaal getekend door Gabriel Asdrúbal. Ze rusten op een industriële ijzeren plank.

auto van Anmoder.

Badkamer in zicht

Open en geïntegreerd met expertise in de slaapkamer. Een gootsteen die zich aanpast aan de tegenslag van de vloer, een deur die privacy geeft aan het toilet en een unieke cabine, die het bad isoleert.
De spiegel, de lamp en de gouden zijden sprei zijn van familie-erfgoed.

Originele werkdouche

Het ontwerp van de cockpitcabine en de interieurafwerking in gepolijst cement doet denken aan de oude Romeinse baden. De locatie maakt gebruik van het lagere trappenhuis waardoor de logeerkamer wordt betreden.

Allereerst functionaliteit

Toen deze revalidatie gepland was, was dit een van de prioriteiten. Naast de badkuip van de grote slaapkamer waren deze laden ontworpen om handdoeken op te bergen.

Essentiële toon in de slaapkamer

Prachtige stukken bieden subtiele nuances in een meesterlijke mix van stijlen. Een kleurbereik
gevarieerd en fris vangt het licht dat door het raam sijpelt, gericht op een van de binnenplaatsen van het klooster.

plaid fluwelen en groene kussens, van Gastón en Daniela. Recliner van hout, te koop in Calma Chechu. Salontafel blok in het rood, door Anmoder.

Een aangepaste badkamer

Gabriel Asdrúbal stelde de hervorming voor zodat elke slaapkamer een eigen badkamer had. In dit geval, hoewel van kleine afmetingen, heeft het natuurlijk licht en een ongeëvenaard uitzicht over de daken van Madrid.

Multifunctionele ruimte

Deze omgeving die in de keuken achterblijft, is toegankelijk via een trap die vanuit de woonkamer wordt gevlogen. De helling van het plafond, de originele balken uit de 17e eeuw en het zenitlicht personaliseren een kamer voor de gasten of als een ontsnappingshoek.

stoel, van Calma Chechu. tapijt
en kussens, van Gastón en Daniela.

Profiteer van elke ruimte

In het gebied waar het plafond hoogte verliest, is een schuifdeurkast gemaakt. Bovendien heeft de structuur die de matras ondersteunt verschillende laden.

Ideeën die bijdragen

Tussen de zichtbare houten balken opent het dak naar de hemel van Madrid door een dakraam. In deze slaapkamer werden twee houten tatami's besteld, die de matrassen van de vloer isoleren, maar ze tegelijkertijd praktisch niet van de vloer tillen, wat zeer succesvol is in kamers met schuine plafonds.

tatami van hout, gemaakt door Ebanistería Gabilondo.

Goede communicatie

De kleedkamer, de wastafel en de douche, opgesteld aan dezelfde voorkant, zijn verborgen of gecommuniceerd via vaste panelen of glijdend glas en gipsplaat, die langs metalen geleiders glijden.

Bad en zolder

De uitzonderlijke plafondhoogte van deze gedeelde slaapkamer is winstgevend gemaakt met een opslagruimte boven de badkamer, die toegankelijk is via een vrijgestelde ladder. Een maxi houten schuifpaneel beweegt om de kleedkamer en de badkamer te verbergen of te tonen.

de ladder van teruggewonnen hout is afkomstig uit de Havana Decor-winkel.

Haal er meer uit

Door ingenieuze ideeën op maat te maken, kon de ruimte worden uitgebreid, dubbel gebruik winstgevend worden gemaakt
of oppervlakten krijgen. Zoals deze houten tafel met een uitschuifbaar stuk dat wordt verzameld als het niet wordt gebruikt.

Eerste verdieping plan

De tweepersoonskamer, met kleedkamer, badkamer en zolder, bevindt zich op een hoger niveau dan toegankelijk is vanuit de woonkamer.

Plattegrond begane grond. Dit is hoe de suite is georganiseerd

Op de begane grond zijn de gemeenschappelijke ruimtes, dat Ze waren open opgeheven, als een lof, en de slaapkamer met badkamer, type suite.

◾ Een originele distributie en een project dat materialen gebruikt, zijn de sleutels tot
dit kamertype suite, die de badkamer en de rustruimte integreert, zonder een iota op te leveren
van de intimiteit die elke omgeving van dag tot dag vereist, hoewel ze gedeeld worden.
◾ De badkuip, gemaakt van hetzelfde gepolijste cement dat de vloer van het huis bedekt, wordt begrensd door een transparant glazen scherm. Voor natuurlijk licht dat de binnenhut bereikt waarin het toilet zich bevindt, is de scheidingswand die aan het bad grenst gemaakt van doorzichtig glas.

Mezzanine plan

Op de keuken is er een derde slaapkamer, met de geïntegreerde badkamer, die ook wordt gebruikt als een multifunctionele ruimte.


Video: Te Koop. Villa Burensedijk 17-17A te Buurmalsen. De Landerije Makelaars (Augustus 2021).