Anderen

Een zeer helder en goed verdeeld hok

Een zeer helder en goed verdeeld hok

Een enkelvoudig huis waar ze staan; Deze voormalige winkel, die een speelgoedwinkel was, werd een hypermodern huis met een verrassende distributie. De studie Egue en Seta was verantwoordelijk voor het hervormings- en interieurproject. Ze verlieten de essentiële muren, renoveerden de faciliteiten en combineerden warme materialen, zoals iroco en eikenhout, met anderen van schoonheidsleer zolder, zoals beton, zichtbare baksteen of gegalvaniseerde plaat.

Afzonderlijk hoofdstuk verdient het kristal, het belangrijkste materiaal in de hervorming, dat rechtstreeks van invloed is op die persoonlijke organisatie van de ruimte. Het wordt gebruikt in bijna de hele gevel, zodat natuurlijk licht ook de onbetwiste hoofdrolspeler is.

Na de glazen gevel garanderen twee fronten van verticale eiken lamellen privacy aan beide zijden van de toegangsdeur, geflankeerd door twee groentewanden die het huis leven geven. Deze struiken, naast een binnentuin echt, met lokale soorten en bed van dennenbast, vormen een driehoek groen dat een natuurlijke omgeving biedt aan de omgevingen; iets dat mogelijk was door de speciale distributie van het huis.

Rechts van de ingang bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte. Woonkamer, eetkamer en keuken volgen elkaar op zonder scheidingswanden. Markeert hier de lagere hoogte van het wezen, uitgegraven in de funderingen van het gebouw, een oplossing om een ​​gevoel van ruimtelijkheid te bereiken, omdat het verschil in niveaus creëert het optische effect van het op afstand houden van de eetkamer wanneer ze in werkelijkheid dichtbij zijn.

Wat betreft de bedekkingen, worden de muren verbeterd door contrast Bakstenen muur en grijze verf gezien. Het was succesvol door de originele dakplaat, met de balken, bloot te leggen en gegalvaniseerde plaatkanalen toe te voegen voor airconditioning en verwarming.

De slaapkamer, het gebied dat zou kunnen worden omschreven als privé in een ander huis, is hier niet zo omdat het een blinde scheidingswand mist die het scheidt van twee volledig beglaasde volumes: de badkamer en de binnentuin gelegen voor de ingang. Intimiteit is dus opnieuw gedefinieerd in dit huis, bewoond door een stel zonder kinderen. In ruil daarvoor kunt u genieten van de centrale tuin en de echte ruimtelijkheid omdat de slaapkamer zonder muur tussen de rustruimte en de badkamer werd geprojecteerd als een suite.

Reclame - Blijf lezen onder Een zeer lichte hal met planten

Hout en de binnentuin zijn de protagonisten van dit huis, ontworpen met een doorschijnende verdeling, die wedt op open en brede ruimtes waarin natuurlijk licht zonder obstakels stroomt.
Hervorming en interieurontwerp van de studio Egue en Seta.

Doorschijnende distributie

In de hal, zonder scheidingswanden, met directe toegang tot de woonkamer, wordt de eigenaardige architectuur van de vloer waargenomen. Voor de massieve iroco-deur, de binnentuin, en daarboven een vals verlicht dakraam. Verticale eiken lamellen, om het licht te regelen en privacy te krijgen, zijn de perfecte aanvulling op een glazen gevel. Op de voorgrond, het spel van hoogten, die de kamer op een lager niveau plaatst.

Woonkamer met een uniek interieur

Het bevond zich op een lager niveau door in de fundamenten van het gebouw te graven en opent naar de doorgangen zonder scheidingswanden. De plant is rechthoekig en voor haar werd een U-vormige werkbank gemaakt waarop cementgrijze fluwelen matten werden geplaatst.

Xanthippi eiken tafels, van Coco-Mat. Kussens met Cado-patroon. In de gang, vierkante zitzak.

Planten helpen een ontspannen sfeer te creëren

Vind thuis een plek die je vaak overweegt en maak een minituin met een bed van pijnboomschors en een houten doos waar je potvariëteiten kunt plaatsen. Controleer in de kinderkamer welke het meest resistent zijn.

Mix van loft-esthetische materialen

Gegalvaniseerde plaat, eik, baksteen en een doorlopende gepolijste betonnen vloer vormen een fabrieksgeïnspireerde omgeving met een verscheidenheid aan texturen. Heel nieuwsgierig: eetkamer en woonkamer zijn heel dichtbij, maar het niveauverschil drijft ze weg. De motorfiets is inbaar en werd gerestaureerd door de eigenaren van het huis.

Suggestieve kussens

De charmante kussens personaliseren de inrichting van de woonkamer. Perfect om ongemarkeerd te worden, deze originele kussens met steenwas reclamemotieven en portletters, die zo suggestief zijn ... Hier harmoniëren ze met het cementgrijze fluweel.
Kussens, van Cado.

Eetkamer in hout, grijs en staal

De inrichting roept de coole stijl van een moderne gastrobar op. In tegenstelling tot houtskoolgrijs en staal, die een professionele lucht geven aan de ruimte, het hout op de tafel, het aanrecht in de keuken en de jaloezieën, maken het gezellig.
Bedrock Plank Een tafel, uit Riva 1920. Stoelen Eames Plastic Chair, van Vitra, met betonkleurige behuizing. Jaloezieën, Bandalux.

Bijkeuken met glazen wanden

Met een leistenen muur en de rest van transparant glas, vertoont de voorraadkast alle natuurlijke conserven, verpakte levensmiddelen en verse producten. In tegenstelling tot de traditionele, donkere en gesloten, praktische maar weinig decoratieve, opent hij wijd, geniet hij van veel licht en integreert hij met zijn gastronomische lucht perfect in de keuken.

Retro-moderne schakelaars

Schakelaars, welke te kiezen? Elk hervormingsproject dat zijn zout waard is, moet hiermee rekening houden ... dit ontwerp van het merk Fontini, met zijn fabrieks- en vintage-esthetiek, is perfect in industriële omgevingen en lofts. Onberispelijk in bakstenen muren, omdat de installatie op het oppervlak is.

Keukenfabriek, met eiland

De keuken is ontworpen als een ontmoetings- en feestplaats met familie en vrienden. De werkruimtes en apparaten zijn verdeeld in L, om de centrale ruimte vrij te maken en een eiland te vinden, dat een extra oppervlak biedt voor culinaire taken en ook een ontbijtbar, tapas, snacks, drankjes is ...
Apparaten, van AEG. Lindse-lampen en Bofinger-krukken, door Francisco Segarra.

De retro distilleert charme

Red een oud stuk en geef het een nieuwe bestemming. U zult verrast zijn hoeveel van hen kunnen worden gebruikt als vazen, bronnen om snoep, noten, snacks te presenteren ...

Slaapkamer met kleedkamer achter het hoofdeinde

Achter een eiken scheidingswand en metalen rooster, dat ook een hoofdeinde is met geïntegreerde nachtkastjes en bladen, is er een verfijnde design kleedkamer, met gelamineerde wanden en tapijt in grijstinten. Het pluspunt van stijl: een staande spiegel met kleedkamerverlichting.
Kussens: groot, van La Maison, en klein, van Filocolore.

Ja tegen de mix van stijlen!

Een klassieker als het akkoord deelt een muur met twee trofeeën lijm ... De soberheid van de eerste wordt verminderd met de mix van kussens en hoorns.
Sofa van leer, tabak, van Francisco Segarra. Ingevoerde rendierkoppen, door Luzio.

Een luxe suite

De ruimtelijkheid van de slaapkamer is echt, omdat het samengaat met de badkamer met transparante wanden die de blik naar de binnentuin leiden. De slaapkamer krijgt dus een buitengewone helderheid, een extra oppervlak en frisheid, in ruil voor privacy.
Een techno-oplossing: een rolscherm is verborgen in het plafond om vanuit het bed van de bioscoop te genieten.
Vitra Eames Plastic Armchair RAR schommelstoel. Poef, van materie.

Een badkamer met transparante wanden

De badkamer is een opeenvolging van drie ruimtes met kristallijne muren. Aan de uiteinden zijn er twee identieke hutten, met wastafels en toiletten, en in het midden, met toegang vanaf beide, een kingsize douche met grote sprinkler ingebouwd in het plafond.
Roca wastafel en zwevend toilet. Kranen, van Cosme Toda.

Kraan en wastafel met verfijnd ontwerp

Elegantie en verfijning definiëren dit duo gevormd door een hoge en gestileerde kraan en een wastafel met een verfijnd ontwerp. Achter zorgt een jaloezie met verstelbare houten lamellen voor een wandeffect dat warmte in de badkamer brengt.
Kranen, van Cosmetoda.

Plan en ideeën van deze loft

- Kristal als een scheidend element van ruimte, in plaats van blinde scheidingswanden bereikt het visueel verbonden, goed verlichte en bredere omgevingen.

- Het gebruik van plantschermen, in lijn met de gevel en de binnentuin van het centrum van het huis, geven ze meer dan frisheid; van wonen een woonruimte maken.

- De projectie van de woon-eetkamer-keuken op twee niveaus Creëer het gevoel van grotere amplitude. De woonkamer bevindt zich ongeveer 75 cm onder de rest van het huis; opgegraven in de funderingen van het gebouw, het beslaat een oppervlakte van ongeveer 13 m2 en lijkt zich te willen distantiëren van de omgeving gevormd door eetkamer en keuken.

- Coatings begrenzen de omgevingen en geef het geheel een ultramoderne loftesthetiek. Bij de ingang en de slaapkamer valt de warmte op van de iroco en het eikenhout. In de gemeenschappelijke ruimtes, de verscheidenheid aan structuren: bakstenen muren en grijze verf, doorlopende betonnen vloeren, plaatstaal ...


Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD. OFFICIAL RELEASE. 2011 (Augustus 2021).