Tips

Een toevluchtsoord in de Ampurdán voor een groot gezin

Een toevluchtsoord in de Ampurdán voor een groot gezin

In het hart van de Ampurdán, in het charmante dorpje Sant Feliu de Boada, werd een gezin bestaande uit een huwelijk en drie dochters gevonden een huis met tuin en zwembad Perfect voor hen. Ontwerper Barbara Aurell, van de studio Espacio en Blanco, heeft de leiding gehad over het transformeren van haar interieur en portieken om haar schoonheid aan te passen aan die van het omringende landschap. De kleuren van de landelijke omgeving van dit gebied van Gerona en het cuperizado-dennenhout hebben het meubilair van de portieken en de grote open ruimte van het huis gevormd dat de woonkamer, eetkamer en keuken herbergt. Esparto, aanwezig in blinds, manden en cactussen, is ook een knipoog naar lokale ambachten.

Om de ruimte comfortabel, flexibel en licht te maken, heeft Barbara op maat gemaakte stukken ontworpen die, naast de behoeften van het gezin, de omgeving verdelen en het beste uit de hoeken van het huis halen, zoals het gebied aan de voet van het bed, waar hij een werktafel heeft gemaakt die een bank wordt, of het hoofdeinde van dezelfde kamer, waarvan de rug de badkamerkast is. Beide stukken zijn gebouwd met microcement op een toon die doet denken aan het land Ampurdán. Binnen en buiten verbonden.

www.espacioenblancoestudio.com

Adverteren - Blijf lezen onder Interieurlandschap

Een familie gevonden in dit huis in de Ampurdán, hun perfecte huis. Het interieurontwerp is uitgevoerd door de studio Espacio en Blanco, die erin is geslaagd een dialoog tot stand te brengen tussen het landschap en het huis.

Rijk aan vezels

De esparto die zowel buiten- als binnenruimtes spettert, is een knipoog naar gekke ambachten. De blinds zijn van La Bisbal. Op de foto het eetgedeelte buiten.

Verfrissende veranda

Ook naast het zwembad, onder een structuur gebouwd met hetzelfde hout als de gevel, heeft de binnenhuisarchitect Bárbara Aurell een grote bank met verfrissend gekleurd handdoekdoek ontworpen. De spiegels zijn van de vakman Javier Sánchez Medina en de tropische houten salontafels zijn van El Mercader de Venecia.

Veranda naast de woonkamer

Er is een woon- en eetkamer gecreëerd. Om het gevoel te hebben dat de woonkamer naar buiten is uitgebreid, is de veranda bank bekleed met dezelfde stof als het interieur en in beide kamers is dezelfde salontafel gebruikt.

Middelpunt van de aandacht

Salontafels ontworpen door de binnenhuisarchitect en een paar houten stoelen uit de Eames.

Grote kunst

De smeedijzeren open haard wordt voorgezeten door een groot schilderij van Bruno Ollé.

Comfort zone

De bank is ook ontworpen door Barbara Aurell.

Vooraanzicht

De grote gemeenschappelijke ruimte met de woonkamer (eerste), de eetkamer en de keuken.

Chromatische schil

De stofferingen zijn meestal van Teixits Vicens en zijn geselecteerd in een kleurengamma aangepast aan de kleuren van de Ampurdán.

Open eetkamer Eerste indruk

"De oude houten tafel bij de ingang werd gekocht bij een antiekhandelaar in het gebied en daarbovenop de Santa & Cole Basket-lamp en sommige Sabine Mercelis-spiegels gekocht bij Palau de Casavells, Gerona," legt Barbara uit.

Master slaapkamer

Met natuurlijke linnen stoffen van Güell Lamadrid.

Werk en plezier

De eigenaar wilde een informele werkruimte, dus ontwierp Barbara Aurell een tafelstructuur die zich uitstrekt in de vorm van een bank waarop een mat met kussens is geplaatst die bij het bed passen.

Dubbel gebruik

Het hoofdeinde is op zijn beurt het badkamermeubel achter de slaapkamer. Alles gemaakt in aardekleurig microcement van Ampurdán.

Landelijke en minimale badkamer Buiten het leven

De master suite heeft een groot terras.

Zomerbries De binnenhuisarchitect Barbara Aurell