Behulpzaam

Deze oude dorpstaveerne is nu een huis met een chique rustieke stijl

Deze oude dorpstaveerne is nu een huis met een chique rustieke stijl

Javi Cabrera

Wonen in een gebouw met geschiedenis heeft altijd een speciale charme, alsof we getuige konden zijn van de ervaringen die daar lang geleden plaatsvonden. En is dat een 19e eeuwse taverne het moest op zijn minst het toneel zijn van oneindige gebeurtenissen die in de herinnering zullen zijn gebleven aan de mensen die daar doorheen zijn gegaan. Wie weet hoeveel liefdes er zijn uitgesproken vóór een glas wijn? Hoeveel transcendentale gesprekken? Hoeveel zorgeloos gelachen? Gevestigd in Fornells de la Selva, een klein stadje in de buurt van Girona, deze oude stadstasca Het is momenteel een huis met twee verdiepingen dat verrast door de amplitude en helderheid van zijn ruimtes.

De onderste verdieping is verdeeld in entree, kantoor, toilet, garage, wasplaats en een gedeelde ruimte met keuken, eetkamer en woonkamer. Boven zijn er twee slaapkamers, een badkamer en een lobby. Het hervormingsproject begon met de sloop van de muren van de huidige kamer, waardoor dit gebied verandert in een open ruimte die verschillende functies vervult, evenals de uitbreiding van het huis een paar meter naar de tuin. Om de keukeningang te scheiden, werd een scheiding gemaakt met het meubilair, een plek om dingen achter te laten wanneer je thuiskomt, en de ruimte verdient een klein (en geweldig) welkomsgedeelte voor gasten.

De vloer was bedekt met een keramische imitatie houten vloer die de hele onderste verdieping besloeg, inclusief het terras. Javi Cabrera Javi Cabrera Javi Cabrera In de keuken gaat een schuifdeur vooraf aan een grote wasserette die op zijn beurt dient als een pantry. Javi Cabrera Javi Cabrera Wat een hervorming! Een eeuwenoud huis voor en na

De volgende stap was het herstellen van de oude daken van het huis met keramische bochten, typisch voor traditionele Catalaanse huizen, die verborgen waren boven valse gipsplafonds. Bovendien werden de gipsbekledingen ook verwijderd om het keramiek te bereiken dat de structuur van het huis in zijn tijd vormde.

Aan de andere kant moest de ladder opnieuw worden gemaakt, omdat het te smal en ongemakkelijk was om te gebruiken. Het proces vereiste om een ​​eerdere keramische structuur te vormen en vernis in het cement aan te brengen zodat het niet zo poreus was en het uiterlijk van microcement gaf.

Evenzo werd de cementstructuur die de tv-kast en onder een houtkachel vormt, gebouwd. Javi Cabrera Javi Cabrera

Na de uitbreiding werd besloten om een ​​groot vouwglas op de gevel te plaatsen, zodat vrienden en familie tijdens de maanden van goed weer zonder visuele beperkingen kunnen genieten van de binnen- en buitenruimtes.

Javi Cabrera Javi Cabrera Javi Cabrera
In dit nieuwe deel van het huis was ook de eetkamer opgenomen: de plek waar de eigenaar haar kostbare verzameling planten heeft blootgelegd!
Javi Cabrera Javi Cabrera Javi Cabrera

Om een ​​kleedkamer in de slaapkamer op te nemen, het bed was opgesteld in het midden van de kamer, met het hoofdeinde als scheidingselement. Als hoogtepunt is een wit gelakte staldeur met zwarte hardware verantwoordelijk voor de opslagruimte voor kleding. In de badkamer hierboven werd besloten om douche en bad te plaatsen. De eerste, ontworpen voor dag tot dag. De tweede, voor die onvergetelijke momenten van zelfgemaakte ontspanning.

Javi Cabrera Javi Cabrera De douche was gemaakt van hetzelfde keramiek als de vloer. Javi Cabrera

Vind je het niet een erg flirterige en gezellige hervorming? 😍

Interieurontwerpster: Cristina Puigdevall de Zenna Interiorismo Slow.

Huizen die verliefd worden Een traditioneel huis gerenoveerd met moderne stijl De geschiedenis van dit huis heeft nooit echt bestaan Een huis om in en uit te genieten