Tips

Een penthouse met terras op 40 m²

Een penthouse met terras op 40 m²

Dit bevindt zich in Sevilla, op de bovenste verdieping van een gebouw klein appartement van 40 m2 Het leverde verschillende problemen op bij de aanpassing aan de levensstijl van de nieuwe eigenaar. In de eerste plaats had het slechts twee ramen en bovendien had het teveel scheidingswanden zodat natuurlijk licht schaars was, ondanks het feit dat het een uitstekend terras had. Met dit panorama bevond de interieurontwerpster Guadalupe Grosso zich toen ze aan het werk ging. Na het waarderen van de voor- en nadelen, besloot hij om te beginnen met het slopen van alle partities en, zodra de ruimte open was, om de eigenaar de vele mogelijkheden van het huis te laten zien, zonder het te compartimenteren.

Het voorstel werd onmiddellijk aanvaard. Nu communiceren alle omgevingen visueel en vormen een soort L; Behalve de toiletruimte en de kleedkamer, beide verborgen door schuifdeuren. De badkamer werd ook onafhankelijk door een muur van trottoirs zonder een deur waardoor natuurlijk licht de slaapkamer kon bereiken. Nadat de belangrijkste hervormingen waren voltooid, was het tijd om de afwerkingen te kiezen. De eigenaar droomde van een ruimte geïnspireerd door die van het puurste ontwerp, maar wilde de meubels die ze al had uit haar vorige huis niet renoveren.

Bovendien was zijn idee dat koude kleuren, glas en metalen afwerkingen overheersen. Met deze richtlijnen zo goed gemarkeerd, besloot Guadalupe, in onderling overleg met de eigenaar, de structuur - vloer, muren en plafonds - als een continu element te behandelen. De grijze kleur, in zijn zachtere bereik, was de toon gekozen voor de bekleding: plastic verf op muren en plafonds en een keramisch aardewerk dat de afwerking van het hout voor de vloer nabootst. De ramen werden gekozen uit aluminium en het melamine keukenmeubilair met een metalen afwerking, altijd met de bedoeling dat deze elementen, die meestal de aandacht trekken, onopgemerkt blijven. Daarom waren hoge kasten in de keuken en ook alle meubels tot aan het plafond in het huis achterwege gelaten, omdat het alleen zou bijdragen aan het aftrekken van de visuele ruimte.

Met een dergelijke neutrale structuur kunnen de oude meubels zonder problemen worden aangepast; bijvoorbeeld, in de woonkamer, bevond zich een oude Indiase kast. De salontafel was ook gemakkelijk te integreren en de bank, bekleed met een intense sinaasappel, was bedekt met een linnen bekleding in natuurlijke kleur, waarbij de meest opvallende tonen voor de complementen waren gereserveerd.

Reclame - lees verder hieronder Grijze tinten overheersen in het zitgedeelte, zowel in de bekleding als in de bekleding.

Sofa hoes gemaakt van linnen (bij KA International). Wit lederen strip kleed (in Ikea). Antieke kast van Meridiana. Foto geschilderd door Magdalena Bachiller. PLANO>

Het detail

Eenvoudige details worden onderdeel van de decoratie; zoals deze verzameling bestaande uit oude glazen potten. PLANO>

Houten meubels zorgen voor een warme noot in de woonkamer.

Houten salontafel en glazen blad. Meridiana kast. Kussens in linnen en zijde van Breché. Foto geschilderd door Magdalena Bachiller. PLANO>

Detail van de werkbibliotheek die onder het raam is gebouwd en ook de airconditioning verbergt.

Vazen van verschillende materialen; de houten zijn van de Breché-winkel. PLANO>

Het idee

Toen neutrale tonen overheersten, zoals grijs, was de sfeer enigszins koud; Dit probleem werd opgelost door wat houten meubels te kiezen, zoals de salontafel. PLANO>

Het keukenmeubilair werd gekozen in dezelfde kleur als de muur om onopgemerkt te blijven.

Ze zijn gelamineerd met metalen afwerking. De kasten zijn van La Pañoleta keukens. Het aanrecht is van Silestone wit en de aanvullingen, van Icha. PLANO>

De slaapkamer kreeg veel onafhankelijkheid dankzij een modulaire boekenkast, gemaakt van metalen kubussen, met en zonder deuren, die ook handig is als een opslagruimte.

Kubussen van vormbad. Katoenen dekbedovertrek met applicaties te koop in Meridiana. Het schilderij is geschilderd door Magdalena Bachiller. PLANO>

Een muur van trottoirs was de ideale oplossing om de badkamer onafhankelijk te maken;

Het garandeert privacy en laat natuurlijk licht door het hele huis. Omdat het toilet zich in een andere onafhankelijke ruimte bevond, bleef de rest van de badkamer bovendien zonder deur staan, waardoor de opening open bleef. PLANO>

PLANES

Hoofdpunten van de hervorming: Alle partities werden gesloopt met het doel een open ruimte te bereiken. Er is slechts één muur met trottoirs die de badkamer scheidt en het licht binnenlaat.