Anderen

Een appartement van 32m2 gemaximaliseerd

Een appartement van 32m2 gemaximaliseerd

De Chinese samenleving verandert. Het concept van meerdere generaties van hetzelfde gezin die onder hetzelfde dak wonen, wordt achtergelaten en jongeren beginnen onafhankelijk te worden voor hun ouders, met het probleem om geen huisvesting te vinden die aan hun behoeften voldoet. Dit was wat er gebeurde met een paar dat een flat in Hong Kong kocht van 32 vierkante meter ontworpen voor een gezin en verdeeld in verschillende kamers.

De JAAK-studie kwam hem te hulp en besloot de hervorming onder ogen te zien die het huis van zijn dromen zou bereiken. De eerste stap was om alle scheidingswanden af ​​te breken en de doorschijnende ruimte te verlaten. Daarna gingen ze verschillende houten meubels ontwerpen terwijl ze de verschillende kamers afbakenden en dienden als een bureau, kasten, planken, meubels voor televisie en een plek om apparaten te verbergen.

Over de hele vloer gebruikten ze hetzelfde hout zodat het eindproduct zo schoon mogelijk was en de ruimte visueel breder was. Ze creëerden een gang om toegang te geven tot de slaapkamer via engawa, het buitengebied vergelijkbaar met de portieken die te zien zijn in traditionele Japanse constructies, en dat dient om het licht te vergroten en als een rustplaats dankzij de brede holtes van de ramen die kunnen worden gebruikt als banken. Het resultaat? Een kleine maar zeer functionele habitat, aangepast aan de behoeften van de eigenaren en hun budget.

www.jaak.co

Adverteren - Blijf lezen hieronder Appartement voor twee

Dit appartement van 32 m2 in Hong Kong was verdeeld in verschillende kamers, waardoor het claustrofobisch was. De studio van JAAK sloeg het interieur om de ruimtes te openen en helemaal opnieuw te beginnen.

als

De JAAK-studio heeft verschillende houten meubels ontworpen om de kamers te scheiden en aan de behoeften van het paar te voldoen.

Toegepaste jongens

In deze voorkant van kasten hebben gereserveerd een ruimte die dient als een bureau en visueel communiceert met de kamer. Een gordijn zorgt voor intimiteit in beide ruimtes indien nodig.

Grote capaciteit

In plaats van scheidingswanden plaatsten ze kasten, waardoor de vloer veel opbergruimte kreeg.

Ze hebben hout

Ze gebruikten hetzelfde hout in het hele appartement, zodat het resultaat zeer schoon en visueel uitgebreid was. Deze houten voorkant bevat twee kasten en een verrassing ...

Verborgen badkamer

De deur die toegang geeft tot de badkamer is gecamoufleerd.

Weet hoe je voordeel kunt halen

De badkamer, klein van formaat, is volledig benut.

Alles past

Het bovenste deel van de kasten is gebruikt om dozen te plaatsen.

Doe veel met weinig

Het eigenaarspaar had een krap budget voor de hervorming. Houten kasten waren een goede bron om hem te passen.

Minimalistische keuken

De keuken bevindt zich in de keuken en heeft een U-vormige kastruimte en deze voorzijde.

Ga met een goede voet naar binnen

Uitzicht op het appartement vanaf de ingang.

Allemaal verbonden

Op de achtergrond de keuken en op de voorgrond het eetgedeelte.

Minimale kunst

De kunst werd in opdracht gegeven aan een grafisch ontwerpstudio die een reeks prints heeft gemaakt geïnspireerd op vier films: Apollo 13, contact, interstellair en 2001: A Space Odyssey.

Woonkamer

De lounge bevindt zich voor de eetkamer.

Herziene traditie

De ontwerpers wilden via deze weg een gang creëren engawa Japanners met deze kasten die op hun beurt de slaapkamer van de rest van het huis scheiden.

Leeshoek

De raamopeningen waren zo diep dat ze als banken kunnen worden gebruikt.

Interieur venster

Uitzicht op de keuken vanuit de slaapkamer. Het bed is op maat ontworpen om er bergruimte onder te plaatsen.

voor

32m2 plattegrond voor de hervorming, verdeeld in een keuken, een woonkamer, een badkamer en twee slaapkamers.

dan

Het appartement na de hervorming. U kunt zien hoe de scheidingswanden en op maat gemaakte kasten werden verwijderd, met de functies die elk heeft.


Video: APPARTEMENT TOUR studio 33m 350p (Augustus 2021).