Anderen

Een charmant penthouse van 50 m²

Een charmant penthouse van 50 m²

RECLAME

Decennia geleden deze zolder was een oud archief. De huidige eigenaar bracht haar jeugd door in hetzelfde gebouw, gelegen in het Madrid buurt van Salamanca, maar toen was het ouderlijk huis op de tweede verdieping. De vader, een advocaat, besloot de zolder in te richten als magazijn voor de overvloedige documentatie die hij nodig had in zijn werk. Daarnaast maakte hij drie studeerkamers voor elk van zijn kinderen. Daarom deed de eigenaar, toen hij de revalidatie van de zolder benaderde, een speciale poging om die elementen te behouden die hem aangename herinneringen aan zijn jeugd brachten.

Het revalidatieproject werd uitgevoerd op architect Gregorio Ibarra, maar wie het heeft gerealiseerd, met enkele wijzigingen, was de architect Ana Girod. De zolder had een L-vormige plant en een oppervlakte van 50 m2; de prioriteit was daarom om een doorschijnende verdeling die een ruimtelijk gevoel gaf en het natuurlijke licht liet stromen Door het hele huis. Hiervoor werden de scheidingswanden die geen invloed hadden op de structuur van het gebouw gesloopt en werden originele constructie-elementen hersteld.

de houten pilaren en balken gezien op het dak -die zich aanpast aan de vorm van het dak, met een zadeldak- werden zo belangrijke delen van het huis. De warmte en schoonheid voegen persoonlijkheid en charme toe aan de zolder. Een ander beslissend probleem om het gevoel van continuïteit te vergroten was gebruik dezelfde verdieping door het hele huis. De oorspronkelijke vloer, een Catalaans steengoed verslechterde door het verstrijken van de tijd, werd vervangen door een eiken vloer.

Verlichting was een ander essentieel aspect. Door de partities te onderdrukken, stroomt natuurlijk licht door elke hoek. Zozeer zelfs dat Het was noodzakelijk om luiken te installeren. Op deze achtergrond ontwikkelde de eigenaar een persoonlijke inrichting, waarin huidige ontwerpen worden gecombineerd met antiek dat bijdraagt ​​aan de levende geschiedenis van het huis.

Adverteren - Blijf lezen onder de hal,

Het werd afgebakend met een muur die niet tot het plafond reikt en een gedeeltelijk zicht op de kamer mogelijk maakt, wat het gevoel van diepte van de zolder verbetert. Naast de bank, Kartell-tafel en Tolomeo-lamp, van Artemide.

Open ruimtes

Om de oude lay-out, met tal van smalle en donkere kamers, aan te passen, werden muren achterwege gelaten. De originele houten pilaren waren voldoende om de woonkamer visueel van de keuken en de eetkamer te scheiden, zonder dat een scheidingswand de doorgang van het licht belemmerde.

Zithoek

Het meubilair werd zodanig geplaatst dat de circulatie naar de keuken en de rest van het huis werd vergemakkelijkt. De bank werd onder de ramen geplaatst en op de open haard gericht; Ernaast was de fauteuil, aan de muur bevestigd. Op de achtergrond ziet u de muur die de hal onafhankelijk maakt van de ontvangstruimte. Bank met ligstoel en fauteuil Barcelona, ​​te koop in La Oca.

Geïntegreerde keuken

Het werd geïnstalleerd op een schiereiland, met een kap die licht bevat om de kookzone te verlichten. Door dezelfde ruimte te delen als de woonkamer, werden de keukenkasten gemaakt op een toon die in harmonie is met de bekleding van de bank. De opslagcapaciteit werd uitgebreid met planken om de huishoudelijke artikelen en ingrediënten voor dagelijks gebruik te hebben. Keukenmeubels op maat gemaakt door Knib. Bravur wandklok, van Ikea. Stoel, met mos.

Enkelvoudige eetkamer

Hoewel gelegen in een krappe ruimte, straalt naast de schuifdeur die toegang geeft tot de slaapkamer, persoonlijkheid uit dankzij het meubilair: stukken met hun eigen geschiedenis, verworven op beurzen en almoneda's. De stoelen zijn bijvoorbeeld de originelen van het Park Güell in Barcelona, ​​die werden gekocht bij Carina Casanovas Antigüedades.

Romantische slaapkamer

Het dubbele hoofdeinde van het bed, van gestript hout en het dekbed bedekt met golven, creëren een zeer vrouwelijke sfeer. De witte gestoffeerde fauteuil met metalen klinknagels en het smeedijzeren nachtkastje dat dienst doet als nachtkastje draagt ​​hieraan bij. Bed, overgenomen bij Carina Casanovas Antiques. Beddengoed, van Homes in Heaven. IB fauteuil.

Studiegebied

Het was georganiseerd tussen de slaapkamer en de badkamer. Elk van deze drie omgevingen wordt onafhankelijk van schuifdeuren, waardoor ze kunnen worden gecommuniceerd of gescheiden volgens de behoeften.

Om de 50 m² van de zolder rendabel te maken,

de schuifplaten zijn verzonken gekozen, waardoor het eenvoudiger is meubels aan alle wanden te bevestigen. Commode, van Habitat. De werktafel is aangekocht in Barbarenia Antiques. De witte archiefkast met laden is gemaakt van Moss.

Kantoor archiefkast

Naast een praktische functie voor het opslaan van werkmateriaal, houden we van het ontwerp met ronde hoeken. De eigenaardige retro-air geeft een vleugje stijl.

badkamer

Aan de muur werd een hydraulische tegelbasis gecombineerd met lichtblauwe verf. De set omhulsels omarmt warm een ​​omgeving die is ontworpen voor verzorging en ontspanning.

wastafels

Ze werden geïnstalleerd op speciaal meubilair. De onderkant, kleiner dan normaal om de doorgang naar de andere toiletten te vergemakkelijken, leidde tot het installeren van de kraan aan de muur. Tegels, door Gunni & Trentino. De blaker werd gekocht in Light Years.

De originele houten pilaren

ze dienen om omgevingen af ​​te bakenen, maar vervullen ook een decoratieve functie. De knopen en strepen, zoals die van de zichtbare balken, voegen charme toe.

HUISVESTINGSPLAN

Een onfeilbare hulpbron: de witte kleur van het verweven en de scheidingswanden maken een visuele afstand van het plafond en de muren. Het resultaat? De ruimte lijkt groter.
Op zolder zijn nauwelijks muren achtergelaten. De afwezigheid van muren en de keuze van schuifdeuren die zijn ingebed en verdwijnen binnen de scheidingswand creëren een gevoel van opluchting.