Tips

Een warm penthouse van 100 m²

Een warm penthouse van 100 m²

De dag dat de eigenaren van dit penthouse, gelegen in Madrid Salamanca buurt, geconfronteerd met de inrichting van hun huis, waren ze heel duidelijk dat ze wilden dat een huis zou leven en ervan zou genieten. Maar de oorspronkelijke verdeling, gebaseerd op kleine ruimtes, was geen voorstander van dit doel. daarom ze kozen ervoor om alle partities te gooien en een nieuwe distributie te ontwerpen, comfortabeler en functioneler. Dus verwijderden ze sommige kamers om hun meters aan anderen te geven. Ze vonden het ook niet erg om een ​​deel van het terras in de woonkamer op te nemen. Deze sloot af met schuifdeuren die, wanneer het goede weer aankomt, het huwelijk niet aarzelt om ze volledig te openen om de twee gerelateerde omgevingen te behouden; gesloten, bieden de glazen vertrekken overvloedig natuurlijk licht. Maar naast het verkrijgen van breedte, wilden ze open ruimtes, praktisch doorschijnend, zodat je terwijl je tv keek, kon chatten met degene die in de keuken of in de slaapkamer was. Ze slaagden erin om de hoofdkamers van het huis te communiceren en tegelijkertijd subtiel afgebakend. Twee voorbeelden zijn de ontbijtbar die de keuken scheidt van de woonkamer en de halfwandige scheidingswand waarmee een kleine hal is gemaakt om de ingang naar de eetkamer te scheiden.

De bekleding speelt ook een beslissende rol in die zoektocht naar ruime, comfortabele en lichte ruimtes. Ze schilderden de muren door het hele huis in een zachte vanilletint, behalve in de kinderkamer, waar ze felle en felle kleuren kozen - pistache groen en blauw-; voor de vloer kozen ze steengoed dat wit ingemaakt hout nabootst.

Timmerwerk is een ander aspect dat bijdraagt ​​aan het visueel verenigen van omgevingen: een ontwerp op basis van wit gelakte houten en glazen kozijnen worden herhaald in kasten en ramen. Wat betreft de decoratie, het mengsel van Meubels in koloniale stijl, in tropisch hout, vezels en leer, met zorgvuldig gekozen stukken van een modernere en actuele lijn.

Bij het aankleden van elk van de kamers begon het van een neutrale basis waaraan penseelstreken in rode, oranje en groene tinten werden toegevoegd.

Adverteren - Blijf lezen in de woonkamer,

de stoelen waren in een U-vorm geplaatst; Het is de ideale oplossing wanneer de afmetingen dit toelaten. Een tweezitsbank en een paar chaise-longues, met witte hoezen, omringen een salontafel in oosterse stijl. Glazen schuifdeuren zorgen ervoor dat het terras in de woonkamer kan worden geïntegreerd. Chaise-longues, van Artespaña. Salontafel, van Corro Balboa.

In de woonkamer is een grote inbouwkast gemaakt.

De drie fronten, van wit gelakt hout, combineren roosters met glazen kozijnen; een ontwerp dat wordt herhaald in het timmerwerk van het hele huis. Fauteuils, van Artespaña.

Uitzicht op de woonkamer met de eetkamer op de achtergrond, ingericht met meubels in koloniale stijl.

Een halfwandige scheidingswand scheidt dit gebied van de gang. Mesa, door Corro Balboa. Teak en bamboe stoelen, uit Batavia. Lamp, van groep 13. Complements, van Carrillo en Becara.

De woonkamer deelt de ruimte met de keuken.

Om deze twee omgevingen af ​​te bakenen, werd een schiereiland geïnstalleerd dat het werkgebied sluit en dienst doet als ontbijtbar. Krukken, door Habitat. Ikea lamp. De accessoires zijn afkomstig uit Batavia.

De oplossing

In de keuken was het kookfront bedekt met een roestvrijstalen plaat. Het beschermt de muur tegen vlekken en spatten.

In een hoek van de slaapkamer was een praktisch en comfortabel werkgebied gemonteerd;

De locatie naast het raam is ideaal, omdat u hiermee kunt profiteren van natuurlijk licht. De stoel en de staande lamp brengen de aanraking van moderniteit in deze omgeving. Bureau, door Corro Balboa. Silla, uit La Continental.

In de slaapkamer

Het bed was gekleed met een dekbed en verschillende kwadranten in rode en oranje tinten die een opvallend contrast vormen met het wit van het timmerwerk en de zachte vanille van de muur. Als hoofdbord kozen de eigenaren een oosters scherm, van Corro Balboa. Dekbed en kussens, uit Batavia.

Jeugdkwartier

Om de hoogte van de plafonds visueel te breken, was de muur versierd met een pistachegroen fries bedekt met een witte lijst; De rest was blauw geverfd.

In de badkamer was de wastafel ingebed in een houten console met marmeren aanrecht;

De klassieke meubellijn contrasteert met de huidige lucht van de bekleding. Een muur scheidt de douche, afgesloten met een glazen scherm.

PLANES

"Ze kozen ervoor om alle scheidingswanden te gooien en een nieuwe verdeling te ontwerpen, comfortabeler en functioneler. Dus elimineerden ze sommige kamers om hun meters aan anderen te geven. Ook vonden ze het niet erg om een ​​deel van het terras in de woonkamer op te nemen."