Tips

Voor en na: een oud appartement gerenoveerd met liefde

Voor en na: een oud appartement gerenoveerd met liefde

Als we de inwoners van Madrid (van oorsprong of adoptie) zouden vragen wat het meest traditionele plein in de hoofdstad is, zouden veel van hun antwoorden een naam herhalen: Cascorro. Op dit kruispunt van La Latina, een van de belangrijkste centra van El Rastro en bedevaartsoord voor liefhebbers van nachtterrassen in de zomer, vinden we een zolder van 85 vierkante meter waaraan een uitgebreide hervorming is doorgevoerd met veel knipogen naar zijn verleden. Dit huis, met zo'n bevoorrechte locatie en een terras van 24 vierkante meter van waaruit u La Almudena, het Koninklijk Theater en de bergen van Madrid kunt zien, was enkele jaren onbewoond gebleven vanwege een erfenis tot het huwelijk gevormd door Steve en Kika heeft het gekocht en erop gewed.

Hoewel ze vanuit een goede basis zijn gestart, een update van de vloer was meer dan nodig aangezien de laatste belangrijke meer dan een eeuw geleden en 50 jaar geleden werd uitgevoerd, werden zeer oppervlakkige veranderingen aangebracht. In de eerste plaats isoleerden ze het dak, de terrasvloer en de muren om de infiltratie van water te beëindigen en beter de temperatuur te behouden die wordt geregeld met de nieuwe stralingsvloer. De distributie onderging een revolutie, georkestreerd door ontwerper David Infante, die de keuken en eetkamer naar het terras bracht en grote openingen naar de woonkamer opende om het licht tot dan toe deze ruimte zonder natuurlijk licht te laten bereiken. Ramen en houten deuren Ze waren in staat om te redden werden hersteld, het veranderen van de kristallen voor effectievere. De hydraulische vloeren werden verwijderd en goed schoongemaakt om decoratieve tapijten in de woonkamer en badkamers te creëren. De rest van de vloeren waren bedekt met een zigzagtegel en rustieke stijl die perfect past bij de houten balken in het zicht van de plafonds.

Uit de samenwerking met de timmerman Rafa Roncero, uit Villarrubia de los Ojos, zijn stukken hout teruggevonden uit sloopdeuren, zoals de kelder die de muren kruist, de tafel en de bank van de eetkamer, de keukenkast of de keukentafel. het terras dat een zonnebank kan worden. Meubels op maat zijn gecombineerd met anderen wijnoogst of industriële stijl gevonden in Decodelia, Modernario, casa soria, Caña y mud, Mandalay of de aangrenzende Singular Market-winkel. Hoewel als er een stuk is dat de eigenaren opvallen is het raam gemaakt door de ambachtsman gevestigd in Edinburgh David Mola, waardoor het licht in de kamer de woonkamer bereikt en de privacy tussen beide ruimtes behoudt. "Het is een eerbetoon aan het gebied waar het huis zich bevindt, waar traditioneel kleding werd verkocht, en aan de voormalige eigenaar van de vloer, door borduurwerkberoep. De kleuren en het patroon vertegenwoordigen de ketting van een stof," legt Steve en voegt hij eraan toe: "Misschien herinnert hij me ook aan een tartan, een Schot zijn, het is cool."

U bent misschien geïnteresseerd:

- Een huis in La Latina met accessoires in kleur

- Een charmant penthouse

- Een penthouse met dubbele hoogte

- Een zolder met een landelijke chique ziel

Adverteren - Blijf lezen hieronder Laat een spoor achter

Dit penthouse van 84 vierkante meter met terras aan het Cascorro-plein in Madrid is volledig gerenoveerd met veel details uit het verleden.

schatting

Tussen de woonkamer en een van de slaapkamers werd een raam van David Mola geopend om het licht door te laten. Het patroon en de kleuren lijken op een stof, een eerbetoon aan de voormalige eigenaar die borduurster was.

De woonkamer

De salontafels zijn gemaakt met gerecyclede spiegels, de lampen zijn van Modernario, de bank en de fauteuil van Mandalay en de kofferbak is van de modderwinkel Caña y.

Laatste in zicht

De houten balken aan het plafond werden ontdekt en de vloer van de woonkamer werd hersteld.

Lichte stap

De deur werd verwijderd tussen de keuken-eetkamer en de woonkamer, waardoor natuurlijk licht werd belast.

Nieuwe vloer

In de gebieden waar de tegels niet konden worden gered, werd een nieuwe rustieke zigzagvloer geïnstalleerd.

Radicale verandering

De verdeling werd volledig aangepast, waarbij de keuken werd geïnstalleerd waar vroeger een slaapkamer was.

Raak hout aan

De keuken werd gekozen in een hout met natuurlijke afwerking.

Aardekleuren

De kleuren verbinden met het originele hout en ook met de kleur van de daken van Madrid gezien vanuit de ramen.

Nieuwe opslag

Timmerman Rafa Roncero creëerde onder andere een kast voor de keuken.

Alles voorzien Eetkamer

De scheidingswand die twee slaapkamers scheidde, werd afgebroken om dit gebied te creëren dat de keuken en eetkamer delen.

Eetkamer uitzicht als

De tafel en de bank zijn het werk van timmerman Rafa Roncero met hout gered uit oude deuren.

Industrieel tintje

De stoelen komen uit de Singular Market-winkel.

slaapkamer

Het appartement had voorheen drie slaapkamers, maar een was achterwege gelaten om een ​​betere indeling en een kleedkamer te hebben.

bad

Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer.

Kijk naar beneden

De badkamervloer is hersteld van het oorspronkelijke huis.

Tweede slaapkamer

In dezelfde stijl als de rest van het huis.

Vlinder effect

De BKF-stoel is van de riet- en modderwinkel.

Tweede badkamer Goed patroon

Visgraat tegels zorgen voor beweging.

Perfect voor onder de douche

De hydraulische vloer is antislip, dus perfect om als douchevloer te dienen.

terras

Een constructiebank is gebouwd om een ​​eethoek in de openlucht te hebben.

Twee in een

Timmerman Rafa Roncero bedacht dit bord dat kan dienen als een tafel met twee steunen ...

ik rust

Of als een zonnebank zonder hen.

Madrid aan je voeten

Vanaf de zolder ziet u enkele van de meest karakteristieke gebouwen in Madrid.

Vogelperspectief

De zolder van het gebouw tegenover.

De vloer ervoor voor Lounge eerder De ingang ervoor

De hal werd verwijderd om de hal uit te breiden

De keuken ervoor De eetkamer eerder De badkamer eerder Voor de hervorming Tijdens de hervorming Op de site Allemaal duidelijk Handen om te werken Het terras ervoor Het plan na de hervorming Het plan vóór de hervorming


Video: Renovatie Huize Lidwina Schijndel deel (Juli- 2021).