Anderen

Een plek omgezet in huisvesting

Een plek omgezet in huisvesting

De kleine pleintjes, de kronkelende straatjes, de oude balkons vol bloemen, kortom de charme van Barcelona Gràcia buurt Hij had Mariona altijd verblind. Daarom aarzelde hij geen moment toen hij de gelegenheid had zich in het midden te vestigen. Het probleem was om de gekozen plaats te conditioneren, omdat het een voormalige commerciële gebouwen, met enorme mogelijkheden, maar ingewikkeld om uit te voeren. Een integrale hervorming was nodig, waarbij niet alleen een correcte verdeling als prioriteit tussenbeide kwam, maar ook om ervoor te zorgen dat natuurlijk licht alle kamers bereikte, omdat het een binnenhuis was met directe toegang tot de straat.

Met alle ideeën in het achterhoofd, vertrouwde de jonge eigenaar het project toe aan de architect Silvia Farriols, dat verhoogde de huisvesting als een loft van open ruimtes op verschillende niveaus. Eerst verwijderde hij het vals plafond en hij stelde de oude balken bloot die hij wit schilderde, zoals de muren, met als doel natuurlijk licht te verbeteren. De binnenplaats die het voorste gedeelte van het huis (woonkamer, eetkamer en keuken) van de achterzijde scheidt (slaapkamers) werd na de hervorming een glazen hal dat alle kamers overspoelt met licht.

Vanaf de straat heeft u direct toegang tot het huis, dat uitkomt op een grote woonkamer, voorgezeten door de oude beglazing van de gevel, die intact bleef, hoewel een vast stalen jaloezie, die helderheid brengt en de intimiteit van het interieur bewaart. Vervolgens is er de badkamer, die vanwege de afvoer naast de woonkamer moest worden geïnstalleerd.

Twee stappen leiden ons naar de ruimte die keuken en eetkamer delen, gelegen op een lager niveau. Voor de vloer is gekozen voor een zeer heldere houten vloer die het hele huis bedekt en een visuele continuïteit creëert. Deze zelfde afwerking (esdoornhout) werd gekozen om het keukenmeubilair te maken, zonder bovenkasten en gescheiden van de eetkamer door een origineel centraal eiland. Vanuit de keuken-eetkamer bereikt u een glazen gang, waar zich een kleine werkruimte bevond.

Vervolgens is de gang die leidt naar de master en gast slaapkamer. Kortom, een opeenvolging van kamers die dankzij het plafond, de vloer en het licht visueel verenigd zijn zonder de nodige privacy te verliezen in sommige gebieden zoals de badkamer of slaapkamers

Adverteren - Blijf lezen hieronder Een originele distributie

Uitzicht op de gang die naar de slaapkamers leidt, met de binnenplaatsen aan beide zijden. Voor de hervorming was dit een langwerpig en onoverdekt terras. Nu is het een doorgang met helder glas geworden. Kussens, uit Sia en India & Pacific. Koffie- en dienenset, uit India en de Stille Oceaan.

Groot raam

Het raam met uitzicht op de straat is niet aangepast. Alleen blinds werden geïnstalleerd die het interieur van nieuwsgierige blikken behouden.

Lichte woonkamer

Uitzicht op de kamer, gelegen naast de deur die naar straatniveau leidt. Om de ruimte niet te overweldigen, was het alleen versierd met een bank en een fauteuil, van Domus, en een tafel van Ikea. Een bamboedeken, uit India en de Stille Oceaan, begrenst het gebied. Kussens, uit Sia en India & Pacific.

Open ruimtes

De keuken en eetkamer bestaan ​​naast elkaar in een grote ruimte, die het centrum van het huis in beslag neemt. Het ligt in een lagere sneeuw dan de rest van de kamers, maar de houten vloer verenigt alle decoratie. Op de achtergrond leidt een glazen gang, geflankeerd door twee binnenplaatsen, naar de slaapkamers. Keukenmeubels afgewerkt in beuken en ontworpen door Silvia Farriols. Eettafel, van Ikea. Stoelen, vanuit zitten.

Structurele elementen

De kolom die de balk ondersteunt, werd geïntegreerd in de keuken en dient nu als ondersteuning voor een opgeblazen aanrecht. Ernaast was een module die enerzijds opslagruimte heeft en anderzijds als ontbijtbar dient. Krukken, door Ikea.

Een kantoor in de woonkamer

Werkhoek van de woonkamer, versierd met een oud Taimo-bureau. Vervolgens valt een kubieke kamer op, met rode scheidingswanden, waar de badkamer is geïnstalleerd.

Ricones gebruikt

In de oude gang die naar de slaapkamers leidt en die nu is beglaasd en geconditioneerd, is een kleine werkruimte met een op maat gemaakte tafel gemaakt.

slaapkamer

In de slaapkamer staat een stapel oude dozen, die fungeert als een nachtkastje. Het bed was bedekt met een romantische buti-lucht, uit India en de Stille Oceaan, waar ook de kussens, slippers en rode sprei vandaan komen.

Een dressoir met geschiedenis

Hoewel functioneel meubilair de overhand heeft, redde de eigenaar enkele oude stukken, zoals deze, die ze met vindingrijkheid in moderne omgevingen wist te integreren.

Een glazen badkamer

De badkamer is tot op de millimeter ontworpen door de architect Silvia Farriols. Hoogtepunten van de wastafel kast gemaakt met twee glazen planken. Accessoires, van Country Family. Handdoeken, van La Perla Gris.

Een oude bar

Door het raam van de gevel te behouden, dat niet kan worden gewijzigd zonder toestemming van het stadhuis en de wijkraad, werd het budget voor deze hervorming niet overschreden. Vroeger was deze plek een cocktailbar, dus het was alleen nodig om een ​​vaste blind te plaatsen.

Balken in de woonkamer

Het plafond van zichtbare balken, geschilderd in gebroken wit, was de sleutel tot het verenigen van de omgevingen van het hele huis. Door het in het zicht te houden, werd het bovendien bespaard op materialen en afwerking, omdat het niet nodig was om een ​​vals plafond te maken.

Hoofdpunten van de hervorming

Wanden werden gesloopt om een ​​doorschijnende ruimte te creëren, verenigd door de houten vloer van de vloer.


Video: 'Minima alleen maar armer in Rotterdam' (Juli- 2021).