Tips

Een huis in de stad ... met terras!

Een huis in de stad ... met terras!

De komst van zijn tweede zoon was beslissend om een ​​nieuw huis te zoeken. Het appartement waarin Sofia en David woonden had stijl en was ideaal, maar niet groot genoeg. Omdat het tijd was om te veranderen, zouden ze een heldere kiezen met voldoende ruimte voor de kinderen. Ze gingen meteen op zoek naar lage verdiepingen en dachten erover hun buitenkant te conditioneren. Via een advertentie in de krant vonden ze dit huis, hoewel ze bij hun eerste bezoek teleurgesteld waren over de verslechtering ervan. Ze moesten er nog een doen, dit keer vergezeld door een vriend van een architect, die zich onmiddellijk realiseerde dat potentieel van het huis met hoog dak en een bijna vierkante vloer, Eenvoudig te herverdelen.

Een uitgebreide hervorming van tien maanden slaagde erin het beste van het huis te halen en radicaal te veranderen. De eerste stap, sloop de muur die het huis van de patio scheidde en veranderde het in een grote glazen gevel, om te profiteren van de buitengewone helderheid en visuele diepte te verkrijgen door de buitenruimte om te zetten in een uitbreiding van het interieur.

De tweede, om de plant op een andere manier te ordenen zodat deze naar de patio was gericht. daarom de nieuwe verdeling verdeelt het huis in twee helften, links de gemeenschappelijke ruimtes en rechts de slaapkamers. Daartussen een volume dat door de keuken wordt ingenomen, geprojecteerd met een paar meter met het idee om meer leven te maken in de eetkamer en op de patio.

Wat betreft de decoratie, benadrukt de natuurlijkheid van de omgevingen, de meubelmix wijnoogst en de visuele impact van sommige details, zoals grootformaatfoto's van de woonkamer en eetkamer. De hoogte van het plafond werd getoond als een onbetwistbare bondgenoot om het licht vanuit de patio te verbeteren, maar ook om de ruimte optimaal te benutten. Het gebeurde in de eetkamer, met het ontwerp van een grote op maat gemaakte boekhandel, en ook in de grote slaapkamer, waar een L-vormige loft werd geprojecteerd, om een ​​kleedkamer te winnen. Spectaculair.

Adverteren - Blijf lezen onder een bevlieging

In de patio werd deze flirterige oase geprojecteerd om af te koelen in de warmste maanden. Het wordt gevormd door een klein glas bedekt met gresiet in verschillende tonen en twee sculpturen van leeuwen op sokkels; Dit alles wordt een knipoog naar de schoonheid van een klassieke sierfontein.

Een kamer verbonden met de buitenkant

De glazen gevel, met schuifdeuren, was een van de sleutels tot de hervorming van deze verdieping. Het neemt de plaats in van een oude muur die het beste van het huis niet verbeterde: de patio, de overvloedige helderheid en de plafondhoogte. Met de verandering neemt de visuele diepte toe, en ook het gevoel van ruimtelijkheid.

Een binnenplaats met een zeer feestelijke uitstraling

Het is een groene en frisse ruimte, die de familie gebruikt wanneer het weer dag en nacht vergezelt. Het echtpaar dat in dit huis woont, wilde een vrolijke sfeer voor hun twee kinderen; ze hebben het met slingers; een van hen combineert gloeilampen van verschillende kleuren.
Tulpentafel en Bertoia-stoelen, ontwerpen uit de jaren 50, bewerkt door Knoll.

Een kleine tuin

Verschillende minicactussen bestaan ​​naast de hoge planten. Hoe markeer je ze? Met potten met verschillende kleuren en een originele achtergrond: een oud oranje bord dat ze bedekt.

Stukken hier en daar

De inrichting van de woonkamer is gebaseerd op de mix van stukken van oorsprong en diverse materialen. De bank is in opdracht van een timmerman en de vintage fauteuil, verkregen in een spuit, werd opnieuw gestoffeerd. De salontafels in ultradun staal zijn een huwelijksgeschenk.
Fotografie, door Ignacio Gurruchaga.

Caprice meubels

De eigenaar zag deze retro fauteuil op een zolder en werd verliefd op hem. Het idee om twee stoffering te combineren, probeert uw silhouet te verbeteren en een nieuwe look te krijgen. Achter de kast waar de familie films en muziek bewaart.

Zeer persoonlijke hoeken

Twee vitrines uit zijn vorige huis, integreren goed in een klein deel van de muur, voorkamer van de patio. In de kloof tussen hen parkeert David, de eigenaar van het huis, zijn fiets.

Hoofdpersoon in de eetkamer

Een grootformaat foto vestigt de aandacht in de eetkamer, versierd met een tafel van glas en aluminium en retro, opnieuw gestoffeerde stoelen. Het beeld is omlijst met een op maat gemaakte boekhandel, waar talloze vertrouwde objecten en herinneringen opvallen. Een rollend scherm werd op de foto geïnstalleerd, perfect voor het projecteren van films.
Fotografie, door Alejandro Kuropatwa.

Fotografie, door Alejandro Kuropatwa

Met charme De foto van een waterlelie trekt de aandacht op het eerste gezicht in de boekhandel. Een nadere blik ontdekt echter de charme die de mix van enkele bekende objecten en herinneringen met zich meebrengt.

Originele deuren

Speciaal in maat en op maat gemaakt, zijn het elegante ontwerpen die de hoogte van het huis benadrukken. Het glas in de toegang tot de keuken leidt het natuurlijke licht naar binnen. Links de distributeur die naar de slaapkamers leidt.

Keuken en bar

In de nieuwe verdeling beslaat de keuken het midden van het huis en heeft toegang tot woonkamer en eetkamer. Op een van de muren was het volledig succesvol bij het openen van een baai en het ontwerpen van een bar met barmeubels. Meer functionaliteit in een kleine ruimte.
De vier schilderijen op de plank zijn van de kunstenaar Isabel Moltó.

Een slaapkamer met twee hoogtes

Een L-vormige loft, uitgerust met kasten, is een formidabele kleedkamer die de opslagcapaciteit in de slaapkamer verdubbelt. Onder die overhang wordt de ruimte ook geoptimaliseerd met een glazen badkamer om te profiteren van natuurlijk licht en een andere ingebouwde kledingkast.

Met leer bekleed hoofdeinde

Elegant en met een tijdloos ontwerp en gemakkelijk te combineren met stukken van verschillende stijl, harmoniseert in deze omgeving met de klassieke nachtkastjes. Om te benadrukken, de visuele impact van de tafellampen voor hun blauwe kleur en geometrische basis.

Slaapkamer met uitzicht op het zwembad

De glazen wand zorgt voor extra ruimtelijkheid en helderheid in de slaapkamer. De trap met sculpturale lijnen en de zolder zijn wit gekozen om hun visuele gewicht te verlichten en de duidelijkheid niet te verminderen. De kamer wordt een wellnessruimte met directe toegang tot het zwembad.

Leeshoek in de slaapkamer

De chaise longue in de slaapkamer is een klassieker van Charles en Ray Eames, bewerkt door Vitra, die maximaal comfort biedt. Ideaal voor lezen, ontspannen en loskoppelen, het vormt een verfijnde tandem met de trap van sculpturale lijnen.

Jeugd slaapkamer

De absolute hoofdrolspeler is een muur van kindklimmen, waardoor de twee broers klimmen om een ​​hok te beklimmen waar ze kunnen spelen en lezen. Voor de afdaling gebruiken ze de stalen staaf. Door te kiezen voor een terrasvormige ligplaats, wordt nog meer ruimte toegestaan ​​om te spelen.

Kind decoratie

Niet alleen hangen de lampen aan het plafond, er zijn ook mobiele telefoons met een groot decoratief potentieel. Bovendien is het erg ontspannend om bijvoorbeeld het silhouet van deze olifant te overwegen, die subtiel beweegt.

Plan en distributie van woningen


Video: "Ik zou soms een andere afslag genomen hebben" - Lynn Wesenbeek opent haar hart in Het huis (Augustus 2021).