Informatie

Een 19e-eeuwse duplex gerenoveerd voor het moderne leven

Een 19e-eeuwse duplex gerenoveerd voor het moderne leven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De charme van de architectuur die in de negentiende eeuw de huizen van de Ensanche in Barcelona heeft opgeleverd, met hoge plafonds en grote ramen, is nog steeds zichtbaar op deze verdieping. De studie van Honey Architects heeft de hervorming aangepakt met een nieuwe aanpak. Miguel Angel Borrás en Elodie Grammont trokken een driehoekige verdeling naar binnen in een gebied waar urbanisme werd geregeerd door rasterappels.

De oude muren werden vervangen door een diagonale as, de gang, die de ruimte ordent door kamers die de visuele verbinding daartussen vergemakkelijken. Vanuit de doorschijnende ruimte die woonkamer, eetkamer en keuken combineert, wordt deze in een oogopslag bediend door de hal. En vanuit de hoofdslaapkamer heb je een prachtig perspectief, links, van de kinderkamer via de binnenplaats, de badkamer is van voren en rechts gezien, een avondzicht op de woonkamer wordt aangeboden via de eigen badkamer met kleedkamer . De diagonale as werd versterkt door gouden geleiders op de muren die de ruimte in twee hoogten verdelen.

Boven hen begint een bestudeerd ruimtegebruik, met opslagruimtes en een loft die wordt gebruikt als relaxen De coatings, warm hout op de vloer en witte verf op de muren - een monochroom dat alleen in de slaapkamer en de badkamer verandert met een ontspannende grijze tint - vormen de ideale setting voor de prestaties van de hoofdrolspelers: designstukken en kleuren intens die een injectie van vitaliteit en energie overbrengen.

Adverteren - Blijf lezen hieronder

Een van de belangrijkste doelstellingen van de hervorming was om optimale verlichting in alle ruimtes te bereiken. Dankzij een siergordijn heeft de badkamer, achter de trap, het natuurlijke licht dat uit de woonkamer komt. De treden leiden naar een zolder die wordt gebruikt als chill out en een tweede ingang van zenithaal licht naar de badkamer biedt. Vilten poef, van Minim.

Optische spellen in de lounge

De woonkamer was naast de trap gelegen. Het is een werkontwerp dat is omgebouwd tot een boekwinkel waarvan de treden, bedekt met tegels van de oorspronkelijke hydraulische vloer van de kamer, worden weerspiegeld in het heldere riser en een tapijt simuleren. Sofa Togo, van de firma Ligne Roset, overgenomen in Favorita. Kussens, van Minim en Lu Ink. Panthella-lamp, door Louis Poulsen, gekocht op www.ca21.com. Foto door Jordi Canosa.

Onzichtbare grenzen tussen woonkamer en eetkamer

De woonkamer en eetkamer zijn gescheiden zonder de noodzaak voor scheidingswanden dankzij subtiele decoratieve middelen: op de vloer omlijsten de tapijten het gebied dat aan elke omgeving is toegewezen, en aan de muur fungeert de spiraalbibliotheek als een element dat de ruimte verdeelt. Tapijten, van BSB. Boekenwurmplank, overgenomen in Vinçon. Salontafel, van Supersrest. Watchman, van Minim. Fauteuil en voetsteun, te koop in het Grieks.

Een praktische verdeling

Keuken en eetkamer zijn geïntegreerd in dezelfde ruimte, gescheiden door een ontbijtbar. De vorm ervan, onder een hoek, verbetert het gevoel van ruimtelijkheid in het tafelgedeelte. Tafel en stoelen, te koop bij Minim. In de eetkamer, lamp ontworpen door José Antonio Coderch en verworven in Vinçon. Krukken, door Ganduxer90.

Hoogte opslag in de keuken

De gouden gidsen die de elektrische installaties camoufleren hebben een tweede functie: het huis in twee horizontale niveaus verdelen. Onder hen - gelegen op 2,20 m hoog - bevindt zich de leefruimte; boven zijn opslagruimtes georganiseerd, zoals zolders of het flessenrek op het keukenmeubilair. Kasten en bar gemaakt door een timmerman. Aanrecht, door Silestone Blanco Zeus. Taps, door Hansgrohe.

Verbindende elementen

Aan de muren verbergt een goudgeschilderde DM-geleider de bedrading van de elektrische installatie.

Aangepaste hal

De gereduceerde afmetingen van de ingang werden opgelost met een ingenieus meubel dat een paraplubak, twee schoenmakers en een paar planken integreert. Van de gouden gids bieden kapstokken die druppels verf simuleren praktische ondersteuning voor handtassen en warme kleding. Meubels en kapstok ontworpen door de studie van Honey Architects.

De slaapkamer, privé-terrein

De schuifdeur maakt plaats voor de hoofdslaapkamer, opgevat als een ruimte voor ontspanning. Het bed, verhoogd en gebogen in het hoofdeinde, geeft een gevoel van beschutting. Daarachter werd een meubel gemaakt met twee nachtkastjes en bladen om in bed te lezen. Snowdonia bed, van Lignet Roset, overgenomen in Favorita. Dekbed en kussen, van Corium Casa. De andere kussens zijn van Lu Ink. Fotografie, van www.yellowkorner.com

Slaapkamer met badkamer en kleedkamer

De slaapkamer speelt een leidende rol in de distributie. Van daaruit ga je naar een badkamer die een kleedruimte integreert en op zijn beurt aansluit op de woonkamer.

Badkamer ingebouwd in de slaapkamer

Deze ruimte is toegankelijk vanuit de slaapkamer via een deuropening zonder een deur. De wand van de gootsteen was grijs geverfd om de continuïteit met de inrichting van de zithoek te verbeteren. De spiegel en het gordijn dat de doorgang van natuurlijk licht mogelijk maakt, worden weerspiegeld in de spiegel. Lus wastafel, van Villeroy & Boch. Kranen, van Jado. Alles op www.borrasonline.com. In de slaapkamer, Panton-stoel, door Vitra.

VLIEGTUIG EN IDEEËN VAN DE HERVORMING

- Bij de hervorming plande de studie van Honey Architects een organisatie rond een diagonale as - die wordt weerspiegeld in de gang - en die aansluit op de hal met een van de ramen van de kamer. Aan beide zijden volgen de kamers elkaar op met een driehoekige vorm die het huis persoonlijkheid geeft.
- De hoogte van de plafonds was winstgevend met een chill out op de badkamer en met verhoogde opslagruimtes; Deze zijn toegankelijk via een ladder die langs beide zijden van de gang op geleiders schuift.


Video: Woning te koop - Zandstraat 10, 3550 Heusden-Zolder (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Behrend

    Goede deal!

  2. Fern

    Een interessante variant

  3. Codie

    Volgens mij heb je het mis. Ik ben er zeker van. E-mail me op PM, we praten.

  4. Shaktim

    Het matchless thema, is aangenaam voor mij :)



Schrijf een bericht