Opmerkingen

Een eeuwenoud huis aangepast aan het heden, voor en na de hervorming

Een eeuwenoud huis aangepast aan het heden, voor en na de hervorming


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De eigenaar zijn van een eeuwenoud huis heeft zijn goede en slechte kant. Het positieve is dat u bezit een huis met geschiedenis, vol charme en persoonlijkheid. Het negatieve is dat ze in veel gevallen niet zijn aangepast aan de behoeften van het heden. Dit is wat er gebeurde met het huis dat we vandaag in Soria bezoeken.

Het huis werd gebouwd in 1912, met stal, hooiberg, garage voor paardenkoets en magazijn en kluisoven. "Het is gebouwd volgens de typische typologie van het gebied: stenen metselwerk ingetrokken witte mortel en ingesloten kalksteen in hoeken, deuren en balkons, en bedekt met drie wateren met brede dakranden van vrijdragende tegels", legt Ignacio Romera, de architect uit die verantwoordelijk was voor het herstel van dit huis dat in de jaren 80 werd hervormd om het te voorzien van water en elektriciteit. "Het was in goede staat, maar vanwege zijn leeftijd, gebrek aan isolatie en voldoende voorzieningen, waardoor het onbewoonbaar was, vooral in de winter."

Adverteren - Blijf lezen onder Pure gevel

Dit huis uit 1912 had een revalidatie nodig om het aan het heden aan te passen. De architect Ignacio Romera zorgde ervoor.

Lounge eerder

Zo was het vóór revalidatie. Het gebrek aan isolatie en verouderde voorzieningen maakte het onbewoonbaar tijdens de winter.

restauratie

De architect heeft de houten balken teruggevonden zodat het huis zijn essentie heeft behouden.

In de hitte van het vuur

Een nieuwe open haard brengt warmte in de woonkamer.

Meer vloeiend

De verdeling is aangepast om het vloeiender en comfortabeler te maken.

Lichte stap

Sommige ramen werden vergroot, waardoor ze deuren werden die een groter visueel contact met de tuin mogelijk maken en waardoor het licht beter in het interieur komt. In de afbeelding, voor en na de klas.

isolatie

Het werd in het huis gedaan, waardoor de grote stenen muren niet moesten worden verwarmd om een ​​aangename temperatuur te bereiken.

Alles in één

De gehele begane grond was geconditioneerd en geïsoleerd, waardoor de bovenste alleen voor zomergebruik was.

keuken

Voor en na de hervorming van de keuken.

Een tafel set

Eethoek in de keuken.

verandering

De trap werd veranderd, waardoor de verdeling functioneler werd.

binnenkomst

De stenen vloer is het origineel van het huis van 1912.

hal

Uitzicht op de toegang tot de trap vanaf de ingang van het huis.

Het huis ervoor

Zoals te zien is, werd de essentie behouden door deze te moderniseren.

trap

Het trappenhuis was ook geïsoleerd om warmteverlies te voorkomen.

Stenen muur Meer licht

Een dakraam werd in het trappenhuis geïnstalleerd om het te verlichten.

slaapkamer

De nieuwe kamers op de begane grond werden geïnstalleerd in de oude schuur.

buiten-

De gevel bleef ongewijzigd.

Buiten eerder

De hooiberg werd verwijderd omdat deze verouderd was.

Buiten na

Zo wordt meer bruikbare ruimte in de tuin en meer licht bereikt.

weg Plan eerder

De doelstellingen die werden gesteld bij de projecten waren om meer licht in het huis te brengen, het thermisch te isoleren, een meer vloeiende verdeling te bereiken en de voorzieningen te renoveren. Om dit te doen, veranderde de studie de trap, integreerde de oude stal en plaatste het hele huisvestingsprogramma op de begane grond, waardoor de bovenste overbleef voor de sporadische bezoeken die ze in de zomer en als een magazijn ontvangen. Het licht kwam het huis binnen dankzij de nieuwe openingen in de muren, de verwijdering van de garage en de hooiberg vanaf de onderkant van het huis en de installatie van een dakraam.

Later vliegtuig Voor en na

Om het energiezuiniger te maken, werd de isolatie binnen gedaan, waardoor werd voorkomen dat de dikke stenen muren moesten worden verwarmd, de timmerwerken werden vervangen door dubbel glas en porticones en een biomassaketel werd geïnstalleerd.

Voor en na

Al deze wijzigingen zijn aangebracht, hoe kan het ook anders, met respect voor de stijl van de oorspronkelijke constructie. "Balken, enkelvoudige elementen en een deel van de oorspronkelijke vloer van stenen platen zijn gerestaureerd", legt de architect uit. "De essentie van het oude huis wordt zo behouden, het nieuwe en het oude harmoniseren, en krijgen een functioneel huis met karakter." Afwerking benadrukken dit gevoel de mix van origineel meubilair en eigentijdse stukken. Verleden en heden bestaan ​​naast elkaar in harmonie.

www.irg.es


Video: Binnenkijken op Paleis Huis ten Bosch, het thuis van Willem-Alexander en Máxima (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Jahi

    triest

  2. Mazuzahn

    Je hebt geen gelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen praten.

  3. Nekus

    Ik denk dat je bent misleid.



Schrijf een bericht