Tips

Dag en nacht: een gerenoveerd appartement in Barcelona

Dag en nacht: een gerenoveerd appartement in Barcelona

Toen de nieuwe eigenaren van dit appartement in Barcelona met de binnenhuisarchitect Adela Cabré gingen zitten om de hervorming voor te stellen, was het duidelijk dat ze liever zonder kamers werkten om grotere ruimtes te hebben. De 120 vierkante meter van het huis, met uitzicht op Montjüic en Tibidabo, waren verdeeld in drie kamers, twee badkamers, een keuken, een eetkamer en een woonkamer, allemaal onafhankelijk en niet erg functioneel voor hen, een paar zonder kinderen. Onder de wensenlijst van wat ze wilden / nodig hadden voor hun huis, waren een slaapkamer met badkamer en kleedkamer en suite, een kleine slaapkamer voor gasten en een grote gemeenschappelijke ruimte met de keuken, eetkamer en woonkamer.

"Het idee was om voldoende ruimte te hebben om volop te genieten en om geen woningen in dode zones te verliezen", legt Cabré uit, die de nieuwe verdieping tekende door het huis in twee gebieden te verdelen, één dag en één nacht, gescheiden door een lange gang. Het verspreiden van een van de slaapkamers tussen de aangrenzende badkamer en de gang was in staat om beide te vergroten en ruimte te maken voor een kastfront als een kleedkamer. Het verenigen van de woonkamer, eetkamer en keuken in hetzelfde gebied verbreedde de grenzen van de logeerkamer en het gratis toilet en verbreedde visueel het interieur. In het palet van materialen en kleuren overheersen warme en natuurlijke tinten en afwerkingen, zoals grijstinten en het bereik van aarde, hout en steen. Het grootste deel van het meubilair is op maat ontworpen om zich perfect aan te passen aan de ruimtes van het huis en, belangrijker nog, aan de bewoners.

www.adelacabre.com
Foto's: Mireia Rodríguez

U bent misschien ook geïnteresseerd:

- Een vloer met klassiek hout

- Een gerenoveerd appartement om licht te krijgen

- Hervormd om te slagen: dit appartement is warm en vertrouwd

Adverteren - Blijf lezen onder Nieuw leven

De binnenhuisarchitect Adela Cabré tekent de hervorming van dit appartement van 120 vierkante meter aan de Gran Vía de les Cortes Catalanes, in Barcelona.

Minder is meer

De eigenaren, een echtpaar zonder kinderen, wilden afzien van enkele kamers om meer ruime ruimtes te hebben.

Dag en nacht

Het project is verdeeld in 2 zones: de ene 's nachts, waar er een grote slaapkamer is met een eigen badkamer en een studeer-kleedkamer, en de dagruimte, waar de woonkamer met een geïntegreerde keuken zich bevindt.

materialen

Benadrukt vooral eikenhout, met een duidelijke tint.

Slagbomen slechten

Het verwijderen van een muur uit de gang die communiceert met de kamer, de gang was visueel geïntegreerd en de vloeibaarheid tussen de ruimtes werd begunstigd.

deling

Uitzicht op de woon-eetkamer-keuken, met verschillende ruimtes dankzij een halfhoge muur.

Zwart en wit

In de keuken kozen ze voor wit afgewerkt meubilair en een gemagnetiseerde zwarte muur.

Eetkamer

Met houten tafel en stoelen.

Benutte ruimte

Een uitsparing werd gebruikt om een ​​boekenkast naast de eetkamer te maken.

Rekken Detail Zwart is zwart

De muur was zwart geverfd en bracht diepte en persoonlijkheid in de ruimte.

band

Een lange gang verbindt het gebied dag en nacht.

Schuifdeur tussen badkamer en kleedkamer

De badkamer aan de linkerkant heeft een grote schuifdeur waardoor deze samengaat met de kleedkamer. Achter de witte deur vinden we de toiletruimte.

Win ruimte

Een van de slaapkamers werd verwijderd en de ruimte werd verdeeld tussen de badkamer en de gang, waardoor kasten konden worden geïnstalleerd en een kleedruimte kon worden gecreëerd.

als

De kasten zijn op maat ontworpen en maken optimaal gebruik van de ruimte.

bad

Met houten meubels en stenen gootsteen.

slaapkamer

Het heeft een voorkamer die dienst doet als kleedkamer en studeerkamer.

bekeken

Vanuit de slaapkamer zie je de Tibidabo en vanuit de woonkamer de Montjüic.

Hoffelijkheid toilet

Een ronde ronde zwarte porseleinen tegel werd gekozen om contrast te geven.

Voor en na

Plannen voor en na de vloerhervorming.


Video: TV Rijnmond Nieuws dinsdag 13 juli 2010 (Juli- 2021).