Anderen

Een ruime flat vol design

Een ruime flat vol design

Open en comfortabele ruimtes; in de hervorming van dit oude appartement in Madrid, gelegen naast het Retiro Park, werden sommige originele elementen zichtbaar gelaten, anderen werden hersteld en, als tegenwicht, werden meer actuele bankbiljetten opgenomen. De set is harmonieus. Van een langwerpige vloerbehuizing met gecompartimenteerde kamers en een teveel aan scheidingswanden, de architect Blanca San Martín reorganiseerde de 105 m2 in een gemeenschappelijke ruimte die keuken, woonkamer, eetkamer en kantoor delen; een hal, distributeurhal, twee slaapkamers en twee badkamers. De eigenaren hebben gezorgd voor de inrichting en de keuze van elk meubelstuk, een designmix.

Voor meer functionaliteit woonkamer, eetkamer en keuken volgen elkaar op in de gemeenschappelijke ruimte vanuit het huis, waar het leven dagelijks wordt gedeeld, en bij speciale gelegenheden, met vrienden en familie. Het bevindt zich aan de buitengevel van het gebouw, badend in natuurlijk licht, aan de andere kant van de hal. De rest van de ruimtes volgen elkaar op totdat ze de ingang bereiken. De architect ontwierp een schuine muur in een van de slaapkamers, zodat de hal aan amplitude won en zo het gevoel van een buis in de toegang tot de vloer vermeed. Door een distributeur doorgang, die uitmondt in de woonkamer, de slaapkamers en het toilet zijn georganiseerd.

De hoofdslaapkamer is ontworpen als een ruime suite, met een kastfront en een geïntegreerde badkamer met twee wastafels, een douche en het toilet, onafhankelijk in een glazen cabine. Distributieve oplossingen en huidige afwerkingen in een appartement dat wat decoratie betreft opvalt verzameling iconische designstukken van de vorige eeuw.

Adverteren - Lees hieronder verder Meeting Point

De woonkamer biedt een mix van stijlen: tweezitsbank, stalen stoelen, fauteuils met houten structuur, een poef, twee bijzettafels in glas en staal, glazen salontafel en tapijt met dierenprint.

Tafel, poef, kandelaar en vaas, van BoConcept. Op een armsteun van een bank, werk van de beeldend kunstenaar Isabella Faraone. Tapijt, te koop bij Zara Home.

Verleden en heden

De combinatie van objecten uit verschillende tijdperken en stijlen wordt van kracht. De stukken vertellen verhalen en voegen een decoratief pluspunt toe. Het paar vintage fauteuils, met houten structuur, komt van een rommelmarkt in Kopenhagen. Geel kussen, van Habitat.

Een triomfantelijke intocht

Een smalle ruimte is opgelost met een licht meubel. In ruil daarvoor overspoelt natuurlijk licht alles. Console, van Habitat. Spiegel, van Villa Victoria. De damajuana is een tafellamp geworden handgemaakt.

Omgevingen die aan de gang zijn

Geen visuele of architecturale barrières. De eetkamer bevindt zich in de buurt van de keuken en voor een raam - origineel van het huis en gerestaureerd in de hervorming -, waardoor u toegang krijgt tot een balkon; Omdat het een voorrecht is om de stad elke ochtend tot leven te zien komen.

Een tafel set

Een goed menu verdient keukengerei en gastronomisch glaswerk. Tafelkleed en over de weg, Habitat. Antiek zilveren bestek Marly, van Christofle.
Cups, van Country Home Santa Fe.

Ja tegen het apparaat!

De eikenhouten vloer, van Grato Parquet, verenigt het hele huis. Het wordt alleen vervangen door steengoed in de grote badkamer. Zwart-witfoto's, gemaakt door María Parrado, en bovenop een oude sluiter gelegd.

Het terras

Tafel en stoelen in ijzer en hout, van Ikea. Kussens, van Zara Home.

Werken!

Een pijler gezien, die nodig was om bij de hervorming te respecteren, wordt gebruikt om de ruimte van de werkhoek af te bakenen. Een bord op borriquetas past tussen de kolom en de muur.

Tegelijkertijd zijn boeken en andere elementen georganiseerd in twee industriële metalen planken, waarvan sommige van speciale waarde zijn voor de eigenaren.

Sofa, blauwe en flexo fluwelen kussens, van BoConcept.

Tijd om te eten

Een van de uitgangspunten van de hervorming was het bereiken van een functionele verdeling, comfortabeler en zeer actueel, waar licht stroomde en met onderling verbonden gemeenschappelijke ruimtes. Een bar begrenst de keuken en fungeert als een doorgang naar de eetkamer, alleen versierd met een tafel, stoelen en een lamp.

De tafel is een hersteld buitenontwerp. Stoelen, in Superstudio. Het tapijt van natuurlijke vezels is gemaakt door ambachtslieden uit Murcia.

Een totale witte keuken

Ontworpen door de architect en vervaardigd door Muebles Ojeda, in mat witte melamine met geïntegreerde aluminium handgrepen en 3 cm dik aanrecht, dat aan één kant vliegt als een ontbijtbar.

Apparaten, van Siemens. Op het aanrecht, Corian, dienbladen, rode blikjes voor specerijen en theedoeken, Habitat.

Houten krukken, in hoogte verstelbaar, van Ikea. Op de radiator, in grijs geschilderd gietijzer, wandklok Echte wandklokvan Zelco.

De details

De voorkant die het werkgebied scheidt van de eetkamer, met een speciale breedte, herbergt verschillende lage modules met deuren aan beide zijden: kasten en laden in de keuken en een onderkast dressoir met opening vanuit de eetkamer.

De oorspronkelijke vloer van hydraulische tegels werd in de keuken onderhouden. Naast de afzuigkap, twee Tolomeo-lampen van Artemide.

Zeer in: minder is meer

De slaapkamer geniet van de frisheid die licht en eenvoudig meubilair en natuurlijk licht krijgt. Een voorzichtige mix - wit en hout - en zeer harmonieus - een afstemming van basisneutralen met penseelstreken in kleur - personaliseert de suite.

Kussens, Zara Home en BoConcept, zoals het tapijt, de houten trap en de roze deken.

Praktische oplossingen

Wanneer het nachtkastje klein is, kies dan voor een hanglamp of wandlamp om het oppervlak vrij te laten. Aluminium kleurschakelaars, van het Duitse merk Gira.

Geen deuren

De slaapkamer heeft een grote ingebouwde kledingkast met op maat gemaakte interieurs en deuren in wit gelakt hout.

De nachtelijke dappere en de lederen ontlasting zijn afkomstig van antiquairs. In de badkamer: toiletten, Roca.

gegevens

Vanaf hier heeft u toegang tot de badkamer en tussen beide kamers bevindt het toilet zich in een doorzichtige glazen cabine.

Het eikenhout van de wastafelkast verduidelijkt het cementeffect van de bekleding. Aan de muur een meubel met spiegeldeuren. Alles op maat gemaakt.

Serie kraan afbeelding, van de firma Tres Taps.

Leeg en hout

In de gastenbadkamer, naast de douche,
het toilet en wastafel kast, het heeft
verdiende een ruimte voor een kast - voor de gootsteen - die de wasmachine, droger en verwarming verbergt.

Alle muren zijn bedekt met een matte witte zeshoekige glazen tegel, van de kenmerkende Keops.

Accessoires in natuurlijk hout en groene handdoeken, van Habitat.

Maak ruimte winstgevend

Bij de hervorming werden tal van magazijnoplossingen geprojecteerd. In de gastenbadkamer, achter de toegangsdeur, een verborgen kast
de wasmachine, droger en verwarming.

Verlichting project

- In dit huis is gezorgd voor de keuze van elk lichtpunt. De originele plafonds, ongeveer 3 meter hoog, zijn 10 cm verlaagd om halogeenlampen, met name het Cardan-model, in de verkoop te brengen in olijflampen.

- Indirecte verlichtingskuilen zijn gebouwd met LED-strips op het plafond van de woonkamer, hal en gang, waar ook wandspots zijn geïnstalleerd. Ronde spots zijn rondom de vloerkolom ingebed.

- In de grote badkamer was het doel om een ​​intieme sfeer met indirect licht te creëren. Hiervoor zijn LED-strips op de omtrek van de wandspiegel en onder de wastafelkast geplaatst. Op het dak, verzonken strips.


Video: Beginning Graphic Design: Fundamentals (Augustus 2021).