Tips

Een gerenoveerd appartement in El Raval

Een gerenoveerd appartement in El Raval

Als we één woord zouden moeten kiezen om deze verdieping te definiëren, zou dit ongetwijfeld eclecticisme zijn. Origineel en anders, het combineert materialen, stijlen en texturen als een ware weerspiegeling van multiculturalisme en kosmopolitisme dat de buurt kenmerkt waar het zich bevindt, El Raval, in het hart van Barcelona. Muji-team was verantwoordelijk voor de hervorming en inrichting van het huis. Het was een oud appartement met structurele elementen die het herstel waard waren. Zoals het plafond, met gewelven en balken, dat wit was geverfd om het visueel weg te verplaatsen en het huis breder te laten lijken. Of de bakstenen muur, die werd schoongemaakt en zichtbaar werd achtergelaten in de woonkamer.

En als ons gevraagd zou worden om een ​​enkel bijvoeglijk naamwoord om de decoratie samen te vatten, zou het origineel zijn. De weddenschap van de interieurontwerpers van Muji wijkt af van de gebruikelijke kanonnen, en in deze singulariteit ligt precies de aantrekkelijkheid van het huis. De vloer in een intens groene kleur, die doorloopt in de deur en de hoofdmuur van de slaapkamer, geeft een gevoel van sereniteit die de vredige omgeving van de Engelse huisjes oproept. De doorschijnende verdeling die woonkamer, eetkamer en keuken verenigt, herinnert ons aan de industriële esthetiek van de lofts in New York. En het gedurfde gebruik van coatings in de badkamer is een actuele herinterpretatie van de popstijl.

Het meubilair voldoet ook aan dezelfde vrijheidscriteria die door het hele huis worden ingeblazen. Functionele stukken, zoals de slaapbank in de woonkamer - perfect om vrienden uit te nodigen om Barcelona te bezoeken - bestaan ​​naast avant-gardistische ontwerpen, zoals de salontafel in de woonkamer, en met houten meubels van een onmiskenbare natuurlijke schoonheid. In de juiste verhouding, zonder excessen die de omgevingen opladen, of buitensporige volumes die de beweging door het huis belemmeren, neemt elk element zijn plaats in. Als een vergelijking tussen variabelen die, door hun verschillen op te tellen, resulteert in wiskundige nauwkeurigheid.

Dit appartement kan worden gehuurd via het web: www.whotells.com

Reclame - Blijf lezen onder een bakstenen muur in de woonkamer

Een van de wanden van de kamer werd achtergelaten in zichtbare baksteen, een afwerking die warmte brengt. Samen met het plafond, met zichtbare balken en geverfde gewelven, kreeg de woonkamer persoonlijkheid. De decoratie, met een overwegend witte kleur en accenten in natuurlijk hout, wordt ook herhaald in de details.

Optische illusies

Het schuifzeil dat naar de slaapkamer leidt, aan de rechterkant, verdwijnt in de muur wanneer je deze omgeving met de woonkamer wilt verbinden. Boven, uitzicht op de woonkamer vanuit de eetkamer. De glazen salontafel is zo licht dat hij het gevoel van perspectief naar het raam niet onderbreekt, gekleed in een etherisch gordijn.

Details die versieren

Salontafel details: Dienblad, van Ikea. Lantaarns, van Habitat. Vaas met bloemen, van Sia.

Loft-esthetiek

Het creëren van een doorschijnende ruimte, die woonkamer, eetkamer en keuken combineert met de bakstenen muur, herinnert aan de industriële stijl van een loft. Een ander detail dat dat esthetisch versterkt, zijn de plafondgerichte spots, die de hoogte van de ruimte accentueren. Lady krukken, in cederhout. Ze zijn van Poliform en worden verkocht in Vänskap Studio. Tapijt, door Francisco Cumellas. Plaid, van Jacaré Do Brasil. In de eetkamer: tafel en stoelen, van Muji.

Meubels voor de woonkamer

Tafel, van Muji en matten, van Jacaré do Brasil. Op deze lijnen: slaapbank, Muji, kussens, Filocolore, bijzettafel, vaas en bloemen, Habitat, vloerlamp, Last Stop en frame, Cado.

Keuken meubels

In de keuken waren de fronten van de kasten gelakt in dezelfde toon van de muur als ze er onderdeel van lijken uit te maken! De hele keuken is naar de rechterwand verplaatst om een ​​centrale ruimte vrij te maken die dient als een gang naar de andere twee slaapkamers die het huis heeft.

Kleed de eettafel aan

Servies van Muji. Individuals, door Compagnie Française de l'Orient et de la Chine. Cups, van Jacaré do Brasil. Vazen van Habitat.

Keuken open naar de eetkamer

De keuken was verdeeld met meubels uitgelijnd langs de muur. Daar tegenover was de eetkamer, bestaande uit een tafel en vier stoelen gemaakt van eikenhout. Keuken door Forlady.

Intieme slaapkamer

Dezelfde groene tint op de vloer werd weergegeven in het schilderij aan de hoofdmuur, waar het bed rust. Op deze manier was het voldoende versierd en was het niet nodig om het hoofdeinde te plaatsen. Ook in het groen was de schuifdeur gelakt. Het resultaat is een ontspannende omgeving die uitnodigt tot rusten.

Hoeken met prominentie

Dekbed en kussens, van Filocolore. Model salontafel LACK, van Ikea. Over haar, vaas en bloemen, door Sia. Notebooks worden verkocht in Muji. De wandkandelaar is Metallurgische Cervera (€ 30).

Ontspannende ruimte

Om te voorkomen dat het donker leek, werden het nachtkastje en het beddengoed gekozen in een helder wit.

Een unieke badkamer

Wanden en vloeren werden bekleed met hetzelfde materiaal, een origineel ontwerp met een zwarte basis en kleine witte cirkels. De herhaling veroorzaakt een merkwaardig optisch effect, waarbij de hoeken met elkaar versmelten en de grenzen worden verdund om een ​​omhullende atmosfeer te creëren. Hieraan draagt ​​de spiegel, zonder kader, bij die de reële ruimte visueel vermenigvuldigt. Zowel de wastafel, een hangend model als het meubel - met zijkanten in lemmet en zonder rug - werden gekozen met zeer lichte ontwerpen om de omgeving maximaal te verlichten. Coating, in Keramiek Project Twee.

Huis plan

De introductie van verrassende elementen, zoals de bakstenen muur in de woonkamer of de opvallende voering van de badkamer, stimuleert de inrichting van het huis.

IDEEËN OM TE SCHRIJVEN
- We houden van de kleur groen voor de vloer, een toon die originaliteit aan het huis geeft. De intensiteit wordt verzacht met wit geschilderde muren en houten meubels.
- De manier om de ramen te kleden, met een combinatie van houten jaloezieën om het licht en etherische gordijnen te verduidelijken die het mogelijk maken om de buitenkant te integreren.


Video: Vrieskou in gerenoveerd appartement: 'Woningbouw moet hotel betalen' (Augustus 2021).